Άρθρο Localit 09 Ιανουαρίου, 2012

Ποιοί δήμοι εντάσσονται στο πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”

Εκατόν έξι πρώην Καποδιστριακοί δήμοι εντάσσουν έργα τους στο πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”. Από τις 191 προτάσεις που κατατέθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος  για το πρόγραμμα αξιολογήθηκαν θετικά 106 φάκελοι , συνολικού προϋπολογισμού 83,4 εκατ. ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής τους στο ΕΠΑΝ ΙΙ.

Μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκδόθηκε τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου,  η σχετική Υπουργική Απόφαση έγκρισης των αποτελεσμάτων αυτών καθώς και των ποσών που θα λάβουν οι δήμοι για την υλοποίηση των εγκεκριμένων προτάσεών τους.

Μάλιστα, σύμφωνα  με το υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της προώθησης των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στους δήμους και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης σχετικών παρεμβάσεων και σε δήμους που είτε απορρίφθηκαν κατά τα στάδια αξιολόγησης του προγράμματος, είτε δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας και άμεσης έκδοσης προκήρυξης για νέο Πρόγραμμα. Το ύψος των πόρων που θα διατεθούν, καθώς και οι όροι και η διαδικασία συμμετοχής των Δήμων, θα ανακοινωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η νέα προκήρυξη θα γίνει στο πλαίσιο του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ενώ το ύψος των πόρων που θα διατεθούν, καθώς και οι όροι και η διαδικασία συμμετοχής των Δήμων, θα ανακοινωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά τον πίνακα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης των δήμων θα τα βρείτε στο:  http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=GCtUZfV5MR0%3d&tabid=367&language=el-GR

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…