Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2016

80 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα

περιφέρεια ΑττικήςΤο ποσό των 80 εκ. ευρώ διαθέτει η περιφέρεια Αττικής από το νέο ΕΣΠΑ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Όπως ανακοινώθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρ.Δούρου υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, σχετικά με την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η πρόσκληση, που δημοσιοποιείται μέσω της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, αφορά σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 80 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ «Αττική» 2014-2020.
Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 5 (Επενδυτική Προτεραιότητα 5α) της νέας Προγραμματικής Περιόδου «2014-2020», με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της Αττικής.
Στόχος των έργων είναι η υλοποίηση:
 Παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν στην ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της προηγούμενης περιόδου, εφόσον καλύπτουν τις απαιτήσεις του σχεδίου αξιολόγησης κινδύνων πλημμύρας κατ’ εφαρμογή της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ.
 Παρεμβάσεων κατά προτεραιότητα στις χαρτογραφημένες ζώνες υψηλού κινδύνου πλημμύρας και σύμφωνα με την ιεράρχηση και προτεραιότητα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
 Στοχευμένων δράσεων για την εφαρμογή των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνων Απορροής Ποταμών και την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων της Αττικής.

«Τα απαραίτητα αυτά αντιπλημμυρικά έργα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, αντιμετωπίζοντας χρονίζουσες ελλείψεις υποδομών με τη σοβαρότητα και το σύστημα που απαιτούνται» τονίζεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής.
Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ το πλήρες υλικό της πρόσκλησης θα αναρτηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στον ιστότοπο: www.pepattikis.gr.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 26 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς από Γκντανσκ: Η ανασυγκρότηση της Ουκρανίας περνά μέσα από την τοπική δημοκρατία

Στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που πραγματοποιείται στο Γκντανσκ της Πολωνίας, συμμετείχε ο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ: Απαιτούνται πόροι για την αντιμετώπιση του κόστους λειτουργίας των Δήμων

Λάζαρος Κυρίζογλου: Χρηματοδοτικό κενό για τους Δήμους ύψους 2,44 δισ. ευρώ Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 25…

Διεθνείς Σχέσεις 25 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΣΛΟ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ, 29-30.6.2026