Άρθρο Localit 15 Ιανουαρίου, 2018

6 εκ. ευρώ για έργα πόσιμου νερού ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα

Έργα ύψους 6 εκατ. ευρώ που αφορούν στην εξοικονόμηση και την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού,  περιλαμβάνει πρόσκληση που εκδόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Στερεά Ελλάδα 2014-2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη.

Στην πρόσκληση περιλαμβάνονται: επενδύσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών και δικτύων εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής πόσιμου νερού, έργα για την εξοικονόμηση και βελτίωση ποιότητας ύδατος (π.χ. εφαρμογή της πολιτικής τιμολόγησης του νερού, δράσεις και υποδομές για την εξασφάλιση της επάρκειας ύδατος, κ.α.), έργα για τη μείωση απωλειών από συστήματα αποθήκευσης και έργα υδροληψίας και διανομής ύδατος και έργα για την προστασία και παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων και με αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας).

Ο κ. Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Άνθρωπος, περιβάλλον και τεχνολογία. Τρεις άξονες προτεραιότητας για εμάς, που όταν συνδυάζονται με σχέδιο και στρατηγική, αποδίδουν μεγάλο όφελος για όλους. Με αυτά τα έργα αναβαθμίζουμε την ποιότητα του νερού, εξασφαλίζουμε την πρόσβαση όλων σε αυτό και πετυχαίνουμε την εξοικονόμηση του. Σε αυτή τη πορεία αλλαγών που κάνουμε στη Στερεά Ελλάδα, στηρίζουμε το περιβάλλον, για να μας στηρίζει κι αυτό στο μέλλον».

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: Η μορφή διά βίου μάθησης που φέρνει την επιστήμη και την ανάπτυξη κοντά στον δημότη

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα επενδύουν σε μια πρωτοβουλία που ενισχύει…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ στο 2ο Forum Πελοποννήσου και εισήγηση Γενικού Γραμματέα

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποιείται στη Σπάρτη το 2ο Forum Πελοποννήσου,…

Διεθνείς Σχέσεις 21 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ ενισχύει τη φωνή της ελληνικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη – Σημαντική συμμετοχή στις διεθνείς διεργασίες για το Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο του Συμβουλίου της Ευρώπης – Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου κ. Κωνσταντίνου Κουκά στη Βαρκελώνη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής της ελληνικής αυτοδιοίκησης στις…