Άρθρο Localit 13 Αυγούστου, 2024

3ο Πανπωγωνισιακό Αντάμωμα: Αγαστή η συνεργασία των δήμων Πωγωνίου και Δρόπολης – Πωγωνίου

Σε άκρως συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Χλωμό Πωγωνίου Αργυροκάστρου το 3ο Πανπωγωνισιακό Αντάμωμα, ένα Αντάμωμα που φέρνει κοντά το Πωγώνι των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Η ολοένα αυξανόμενη παρουσία του κόσμου, τόσο από τα χωριά του Πωγωνίου όσο και από τα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, αποτελεί απόδειξη του στενού δεσμού που ενώνει τις περιοχές αλλά και της ανάγκης για ακόμη συχνότερη επαφή των δύο πλευρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τριάντα (30) χρόνια είχε πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο το πρώτο Αντάμωμα μεταξύ των Κοινοτήτων Χλωμού και Πωγωνιανής.

«Βρισκόμαστε στο όμορφο και ιστορικό Χλωμό. Δεν πρόκειται για μία απλή εκδήλωση αλλά για μία ευκαιρία να συντονίσουμε τις προσπάθειες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε οι κάτοικοι του Πωγωνίου να βιώσουν επιτέλους την αλλαγή» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δρόπολης – Πωγωνίου κ. Δημήτρης Τόλης επισημαίνοντας ότι απαιτείται οριστική, βιώσιμη και πρακτική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την οδοποιία ως ένα από τα μείζονα ζητήματα για τα χωριά της ελληνικής μειονότητας.

«Επιθυμία της πολιτείας είναι να δει το Πωγώνι να προκόβει και να αναπτύσσεται» επεσήμανε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Σωκράτης Σουρβίνος ενώ ο περιφερερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επανέφερε το θέμα του Τελωνειακό Σταθμού Δρυμάδων ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι σε νέα επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών διαπίστωσε εκ νέου τη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος για άνοιγμα του Μεθοριακού Σταθμού.

Παράλληλα ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση του οδικού δικτύου επισημαίνοντας ότι οφείλουν τόσο το Ελληνικό όσο και το Αλβανικό κράτος να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποκατάστασή του.

Ως δύο καρδιές που χτυπούν σε ένα σώμα χαρακτήρισε τις περιοχές ο δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης λέγοντας ότι μπορεί να υπάρχουν γεωγραφικά όρια, δεν υπάρχουν όμως όρια στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα και επεσήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 16 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δράση Λευκάδας και Αγρινίου για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην αστεγία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας, δράση ευαισθητοποίησης…

Με μια ματιά 13 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας τίμησε τους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων…

Με μια ματιά 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτική Εβδομάδα 2026 στη Χαλκίδα

Ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τη «Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας», στο πλαίσιο του…