Άρθρο Localit 15 Μαΐου, 2025

Δήμος Ζωγράφου: Συνάντηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Παλαιστίνης

Την Τρίτη 13 Μαΐου, η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Yussef Dorkhom και τον πρόεδρο της Ένωσης Παλαιστινίων Συγγραφέων, Murad Al-Sudani, σε μια συνάντηση που σηματοδότησε τη συμπαράσταση και έκφραση αλληλεγγύης του Δήμου Ζωγράφου προς τον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο, λαό της Παλαιστίνης.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε επίσης και η δυνατότητα κοινών πολιτιστικών δράσεων.

Η δήμαρχος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στον Πρέσβη της Παλαιστίνης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να σας υποδεχόμαστε στο Δήμο Ζωγράφου. Είμαστε σήμερα εδώ δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου για να σας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Παλαιστινιακό Λαό και να υψώσουμε τη φωνή μας υπέρ της δικαιοσύνης, της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι δραματικές εικόνες από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη δεν είναι απλώς ειδήσεις — είναι η καθημερινή σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα για χιλιάδες οικογένειες, για χιλιάδες παιδιά.

Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε σήμερα την αλληλεγγύη μας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης που μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 40.000 νεκρούς, να ζητήσουμε τον τερματισμό των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο ΟΗΕ.

Να ζητήσουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας!

Την αναγνώριση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, στην ελευθερία, στην ειρήνη”

Σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό Λαό, η Παλαιστινιακή σημαία είναι αναρτημένη σήμερα 15 Μαΐου επέτειο της «Νάκμπα» – (Καταστροφή) στο Δημαρχείο Ζωγράφου

Η Παλαιστινιακή «Νάκμπα», όμως, που ξεκίνησε στις 15 Μάη του 1948, σηματοδοτεί μια Καταστροφή από τις 15 Μάη του 1948 που είναι σε εξέλιξη, 77 χρόνια τώρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…

Ενδιαφέρουν 07 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα για το Αστικό Περιβάλλον στον Ασπρόπυργο

Ημερίδα με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης για την ασφάλεια και την πιστοποίηση Υποδομών και Κοινόχρηστων…

Ενδιαφέρουν 05 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπεγράφη η ΚΥΑ για το Πρόγραμμα «Απόλλων» – Ακολουθεί η ένταξη των ΟΤΑ

Στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ- ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/146871/3297 ΦΕΚ 7196/Β/31-12-2025) για την έναρξη του Προγράμματος…