Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2025

Δήμος Πατρέων: Τα παιδιά των κοινωνικών δομών μάζεψαν τις ελιές τους

Το μάζεμα του ελαιοκάρπου από τον δήμο Πατρέων σε κοινόχρηστους χώρους και σχολεία, φθάνει στην ολοκλήρωσή του, ενώ ήδη έχουν παραχθεί 600 κιλά έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Στην διαδικασία αυτή,  την περασμένη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, συναντήθηκαν τα παιδιά των ΚΔΑΠΑμεΑ ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ και ΚΟΜΑΙΘΩ, του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, για να μαζέψουν τις ελιές που βρίσκονται στον αύλειο χώρο των ΚΔΑΠ, επί της Θουκιδίδου 106.

Μαζί με το συνεργείο συλλογής ελαιόκαρπου του δήμου τα παιδιά και οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν και να ενημερωθούν για τη διαδικασία συλλογής μέχρι την εξαγωγή του λαδιού.

Ο  πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά και το προσωπικό για την συλλογή του ελαιόκαρπου και την διάθεσή του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα συσσίτια του Δήμου,  στους Παιδικούς Σταθμούς και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, όπως σε οικογένειες του Δήμου μας, που έχουν οικονομική δυσχέρεια.

Η ημέρα έκλεισε με τη δοκιμή του φρέσκου λαδιού, μια καλή ευκαιρία να τονιστεί η υψηλή διατροφική αξία του ελαιόλαδου της χώρας μας και η σημασία του στην μεσογειακή διατροφή.

Η Δράση συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα βιωματικών δράσεων των ΚΔΑΠΑμεΑ του Κοινωνικού Οργανισμού πάντα με γνώμονα την ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις διαδικασίες, των ατόμων με αναπηρία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…

Με μια ματιά 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ναύπακτος γιόρτασε την ολοκλήρωση των έργων στο Ενετικό Λιμάνι

Αποδόθηκαν στην πόλη και τους πολίτες τα ολοκληρωμένα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, στερέωσης και ανάδειξης του…