Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2024

Μετωπική σύγκρουση Δούκα -Μπακογιάννη και για το λόφο Στρέφη

Η ανάπλαση του λόγου Στρέφη εξακολουθεί να πυροδοτεί την αντιπαράθεση μεταξύ της απελθούσας δημοτικής αρχής Μπακογιάννη με τη νέα δημοτική αρχή Δούκα.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση- απάντηση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα στον Κώστα Μπακογιάννη ότι η ανάπλαση θα γίνει από μηδενική βάση και ότι ολοκληρώνεται η παρουσία της εταιρείας στο εν λόγω έργο, επανήλθε με νεώτερη ανακοίνωση ο πρώην δήμαρχος, υποστηρίζοντας «πως είναι ψευδές ότι δεν έχει γίνει τίποτε» και πως  «η ανάπλαση είναι στη μέση και τη σταματούν».  Ωστόσο αναφέρει και ότι «έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές εργασίες παραθέτοντας έναν μακρύ κατάλογο των εργασιών που υπολείπονται ενώ δεν κάνει αναφορά στο έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Οι υπολειπόμενες εργασίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όχι μόνο για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και για την ασφαλή προσβασιμότητα των επισκεπτών στον χώρο, καθώς για παράδειγμα, μπορεί να ολοκληρώθηκε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, όμως εάν δεν τοποθετηθούν οι ιστοί και τα φωτιστικά, τμήματα του λόφου θα παραμένουν σκοτεινά. Στα πρανή που εμφανίζονταν φαινόμενα κατακρήμνισης βράχων δεν προχώρησε η τοποθέτηση πλεγμάτων και φρακτών ανάσχεσης, με αποτέλεσμα ακόμη να έχουν επικινδυνότητα για τους επισκέπτες”.

Ζητά δε από τη νέα δημοτική αρχή «να εξηγήσει πώς και εάν προτίθεται να υλοποιήσει τις υπολειπόμενες εργασίες. Θα ακολουθήσει τις εγκεκριμένες μελέτες; Αν ναι, γιατί δεν άφησε τον χορηγό να τις τελειώσει, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες; Διαφωνεί με τις εγκεκριμένες μελέτες; Θα συντάξει άλλες μελέτες; Πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό; Θα δημοπρατήσει άλλο έργο και πότε; Με ποιους πόρους;».

Παράλληλα ο κ. Μπακογιάννης επιτίθεται και σε στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λέγοντας ότι αυτά  “πανηγυρίζουν για την απόφαση μαζί και “οι γνωστοί άγνωστοι”

“Σήμερα πανηγυρίζουν τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι γνωστοί άγνωστοι. Όχι οι κάτοικοι της περιοχής, όχι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της πόλης και επιδιώκουμε την πρόοδο της. Είναι εύκολο να γκρεμίζεις, αλλά δύσκολο να χτίζεις. Το εύκολο είναι να σταματήσεις ένα έργο, ιδίως όταν αποτελεί προεκλογική συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Το δύσκολο είναι να το ξεκινήσεις, έχοντας σχεδιάσει και εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω και να το συνεχίσεις κόντρα στα συμφέροντα των γνωστών αγνώστων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χ. Δούκας: «Να μην ανησυχεί ο κ. Μπακογιάννης»

Απαντώντας η δημοτική αρχή καλεί τον κ. Μπακογιάννη να μην ανησυχεί για το έργο και ότι θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, με σχέδιο, μαζί με τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει: «Ωραίες οι επισημάνσεις του κ. Μπακογιάννη. Ας μας πει όμως, γιατί δεν προχώρησαν όσα αναφέρει, εδώ και δύο χρόνια που έχει στηθεί το εργοτάξιο στον λόφο του Στρέφη. Να μην ανησυχεί. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, με σχέδιο, μαζί με τους κατοίκους».

Κ. Ζαχαριάδης: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων για τον λόφο του Στρέφη»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σε δήλωσή του επισημαίνει ότι η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του λόφου και κάνει λόγο για ενίσχυση του κοινόχρηστου χαρακτήρα, της ασφάλειας και της προσβασιμότητας.

«Η ‘’Ανοιχτή Πόλη”, τονίζει,  έχει επισημάνει επανειλημμένα την εικόνα εγκατάλειψης στο λόφο του Στρέφη. Η απελθούσα δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη ανέθεσε την ανάπλαση του λόφου σε μια κτηματομεσιτική εταιρεία, χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες, περιορίζοντας την πρόσβαση σε αυτόν και πυροδοτώντας μια εστία έντασης και αδιαφάνειας στο κέντρο της πόλης».

Αναφορικά με την απόφαση του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, για ολοκλήρωση της παρουσίας της εταιρείας, σημειώνει ότι «είναι το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του λόφου και τη χαιρετίζουμε. Ο λόφος του Στρέφη χρειάζεται συστηματική φροντίδα και ήπιες παρεμβάσεις, για την αντιπλημμυρική προστασία, την αποκατάσταση των φθορών και την ενίσχυση του κοινόχρηστου χαρακτήρα, της ασφάλειας και της προσβασιμότητας.

Αντί να κάνει αντιπολίτευση χαρακωμάτων ο κ. Μπακογιάννης, θα ήταν προτιμότερο να παραδεχτεί και να διδαχτεί από τις αποτυχίες και την αναποτελεσματικότητα της διοίκησής του. Όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί μια επίσκεψη στον χώρο του λόφου, για να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση που σήμερα επικρατεί».

Ανατρεπτική Συμμαχίας για την Αθήνα: Χαιρετίζουμε την οριστική απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρείας

Ο επικεφαλής της «Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα» Κ. Παπαδάκης με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την απόφαση της δημοτικής αρχής για οριστική απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρείας από το λόφο Στρέφη, «που, όπως σημειώνει, υπήρξε καρπός τεκμηριωμένου, μακρόχρονου και πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και δική μας θέση».

Αναφέρει ακόμη ότι: «Η αδυναμία του απερχόμενου Δήμαρχου να στηρίξει το μπλοκ συμφερόντων της PRODEA φάνηκε και από τις προεκλογικές και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του: Αναφέρεται αποκλειστικά στο τι δεν έχει γίνει (τρανή ομολογία αποτυχίας) και όχι στο τι (αν) έγινε στο λόφο Στρέφη. Και βέβαια καταφεύγει και εκείνος και τα φιλικά στη Ν.Δ. και το κεφάλαιο Μ.Μ.Ε. στη γνωστή προβοκάτσια περί της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που συνδιοικεί με τον δήμαρχο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινό πακέτο αγάπης από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Πακέτα αγάπης, για το πασχαλινό τραπέζι των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ελληνικού Αργυρούπολης, αλλά και…

Ενδιαφέρουν 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης: Ειδικό μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που πετυχαίνουν τους στόχους

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης  κατά τη σημερινή συνεδρίαση του…

Ενδιαφέρουν 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Η εκδήλωση για τα Τέμπη δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ακύρωση…