Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2022

2ο Vyronas Street Art Festival:Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2022, στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Ταταούλων (περισσότερα: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10983) ωστόσο, τα… προεόρτια του ξεκίνησαν ήδη!

Ο γνωστός street artist, Wild Drawing δημιούργησε στην καρδιά της πόλης (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Βουτζά), μια εντυπωσιακή τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας, που (όπως και η προηγούμενη Χρ. Σμύρνης & Π.Τσαλδάρη: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10961) αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες, που δημιούργησαν το Βύρωνα με αφορμή και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το νέο έργο τιτλοφορείται “New day, new fight, new strength” και βασική έμπνευση του δημιουργού της είναι η ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Όπως λέει ο περιγράφει ο ίδιος ο Wild Drawing: «Ακόμη κι αν οι πόλεμοι δεν ξεκινούν από γυναίκες, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι οι πρώτοι που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 25 συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις, σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας 2 δισεκ. ανθρώπους ή αλλιώς, το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού»!

Λίγα λόγια για τον δημιουργό της τοιχογραφίας
O WD (Wild Drawing) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας και έχει τη βάση του στην Αθήνα. Διαθέτει πτυχία Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ η δουλειά του συμπεριλαμβάνεται σε επιλεγμένες εκδόσεις για τη Street Art. Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό υπόβαθρό του Ανατολής-Δύσης, συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Εστιάζει στις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες με βασικό του εργαλείο το ρολό και πάντα προσπαθεί να αλληλεπιδρά με το σημείο όπου εργάζεται ενσωματώνοντας διάφορα στοιχεία που υπάρχουν σ ̓αυτό, ώστε να υπάρχει τελικά αρμονία ανάμεσα στο έργο και το σημείο που αυτό δημιουργήθηκε. Η δουλειά του, τρισδιάστατες και αναμορφικές απεικονίσεις με στοιχεία οφθαλμαπάτης, είναι επηρεασμένη από τα κόμικς και την φανταστική τέχνη, ενώ κοινωνικά φαινόμενα, καθημερινότητα, φύση και τέχνη αποτελούν πηγές έμπνευσής του. Δείτε περισσότερα για τον Wild Drawing: https://www.instagram.com/wd_wilddrawing/

Αντίστροφη μέτρηση για το 2ο Vyronas Street Art Festival

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου στο Σχολικό Συγκρότημα Εργάνης, στην οδό Ταταούλων και θα είναι ένας φόρος τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Καταξιωμένοι αλλά και νεοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, θα δημιουργήσουν έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων. Θα υπάρχουν επίσης workshops, μουσική, χορός και ανεβασμένη διάθεση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 20 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Ψηφιοποίηση αρχείων και συλλογών του Δήμου σε Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη

Νέα χρηματοδότηση, για μια ακόμη διεκδίκησή του, εξασφάλισε ο Δήμος Χανίων μέσω της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. για…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 10 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία της Διαβαλκανικής Οινικής Διαδρομής

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι δήμοι Δράμας, Αριστοτέλη και ο δήμος Τσάρεβο της Βουλγαρίας με σκοπό…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Κουζίνες της φύσης” για δημιουργικό παιχνίδι στον 1ο και τον 5ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα

Με δυο ξεχωριστές παιδικές γωνιές, γνωστές ως κουζίνες της φύσης ή λασποκουζίνες εμπλουτίστηκαν οι αυλές…