Άρθρο Localit 13 Ιουλίου, 2023

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ -ΟΤΑ και Σωματεία Σχολικών Καθαριστών -Καθαριστριών

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου είχε σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, διαδοχικές συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Δ.Σ. της ΠΟΠ-ΟΤΑ και  προέδρους των Σωματείων Σχολικών Καθαριστών -Καθαριστριών. Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της  ΠΟΕ – ΟΤΑ έθεσαν μεταξύ των άλλων το αίτημα για κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των οργανικών κενών των δήμων και την ανάκληση της διάταξης περί υποχρεωτικής άσκησης ένδικων μέσων από τους δήμους, διότι αυτό αντιβαίνει  το άρθρο 102 του Συντάγματος περί διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας τους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠ-ΟΤΑ έθεσαν το αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων καθώς και  για άμεση έναρξη της  λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Ζήτησαν να ισχύσουν τα μέτρα προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, καθώς και να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στη σύνταξη του νέου Κώδικα Υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων.

Οι εκπρόσωποι  των Σωματείων Σχολικών Καθαριστών – Καθαριστριών ζήτησαν την παρέμβαση  της ΚΕΔΕ για προβλήματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων των 13.000 περίπου εργαζομένων του κλάδου, την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για κάλυψη των θέσεων κατά την επόμενη   σχολική χρονιά και τη μετατροπή των συμβάσεων από μερικής σε πλήρη απασχόληση με την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, διαβεβαίωσε όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η ΚΕΔΕ στηρίζει και παρεμβαίνει διαχρονικά υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στους δήμους, τους οποίους άλλωστε θεωρεί σημαντικούς συνεργάτες στο έργο της Αυτοδιοίκησης.

Υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους αποτελεί κεντρικό αίτημα της ΚΕΔΕ.

Επισήμανε επίσης ότι  η ΚΕΔΕ είναι σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για  συνέχιση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων των δήμων ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι υπέρ του να γίνει αξιολόγηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου.

«Η αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι ένα «σιδερένιο πουκάμισο» που θα το φορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ο κ. Κυρίζογλου, γνωστοποίησε την χθεσινή ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως ότι είναι υπό έκδοση η σχετική ΚΥΑ και ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High- Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…

ΚΕΔΕ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ με τον Μ. Κόνσολα

Η δημιουργία  ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή  στο επίκεντρο συνάντησης Το πάγιο αίτημα των…

ΚΕΔΕ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (08/07)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…