Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2023

Βιοκλιματική ανάπλαση της Συνοικίας των Προσφυγικών του Ταύρου

Μία μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.831.484,78€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάπλασης για την αναζωογόνηση και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων της Συνοικίας των Προσφυγικών, με τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εφαρμογής του βιοκλιματικού σχεδιασμού στους υπαίθριους χώρους, αλλά και παρεμβάσεις για την ιστορική και αισθητική ανάδειξη της περιοχής.

Η ανάπλαση της περιοχής των προσφυγικών περιλαμβάνει:

  • Νέα Παιδική χαρά με ειδικό δάπεδο και σύγχρονο εξοπλισμό με πιστοποιημένα προϊόντα που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας (έκτασης 1.013,62 τ.μ.)
  • Δημιουργία κοινόχρηστου χώρου ξεκούρασης, με στέγαστρα και τμήμα για εκδηλώσεις, ενεργειακά παγκάκια και λοιπό σύγχρονο αστικό εξοπλισμό (έκτασης 1480,71 τ.μ.),
  • Δημιουργία χώρου υπαίθριας άσκησης με τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής (έκτασης 1.598 τ.μ.),
  • Διάδρομοι κίνησης, τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό της περιοχής (έκτασης 394,75 τ.μ.),
  • Διαμόρφωση χώρου για πλήρη και ασφαλή πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α.,
  • Εγκατάσταση φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης, τεχνολογίας led,
  • Προμήθεια φυτικού και αρδευτικού δικτύου με πιστοποιημένα υλικά τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και λειτουργία νέων σιντριβανιών,
  • Ενίσχυση του πρασίνου με ανθοφόρα δέντρα και θάμνους ενδημικά της περιοχής και ανθεκτικά στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες (έκτασης 14.177,95 τ.μ.),
  • Διαμορφώσεις πλατειών Ατταλείας και Παναγίτσας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ανάπλαση είναι φυσικά και ψυχρά, δεν ανακλούν τη θερμότητα και το φως και συντελούν στη μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας του χώρου, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ευνοϊκό μικροκλίμα. Ως συνέπεια, οι περιβαλλοντικές συνθήκες που δημιουργούνται επιδρούν θετικά στην ενεργειακή απόδοση των γειτονικών κτιρίων και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των κατοίκων και της κοινωνίας του Ταύρου, εργασθήκαμε μεθοδικά, υποβάλαμε μελέτες, ζητήσαμε και πετύχαμε από το Υπουργείο τη χρηματοδότηση για το έργο της ανάπλασης της περιοχής των προσφυγικών στον Ταύρο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία παρέμβαση που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός φυσικού χώρου αναψυχής και ξεκούρασης των κατοίκων και των παιδιών, με όργανα υπαίθριας άσκησης, σύγχρονη παιδική χαρά, σιντριβάνια και χώρους εκδηλώσεων. Διασφαλίσαμε την πρόσβαση των ΑμεΑ και ενισχύσαμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής, προκειμένου να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά και αισθητικά».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Έτοιμος ο 1ος σταθμός παραχώρησης ποδηλάτων με δωρεάν χρήση

Δύο σταθμούς παραχώρησης ποδηλάτων, χωρίς καμία χρέωση, για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο για τις…