Άρθρο Localit 10 Απριλίου, 2023

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους δήμους

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα  οι εργαζόμενοι στους δήμους με αιτήματα τις μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις και τη διακοπή διώξεων σε βάρος αιρετών που δεν άσκησαν ένδικα μέσα σε βάρος εργαζομένων οι οποίοι δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.00 της Μ. Δευτέρας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια προς του υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» (άρθρο 37, ν.4951/2022),  η οποία υποχρεώνει τους δήμους και τις περιφέρειες να εξαντλούν κάθε ένδικο μέσο κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργασιακές διεκδικήσεις εργαζομένων και αφετέρου, τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων- συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους ΟΤΑ.

Επίσης η ΠΟΕ -ΟΤΑ ζητά την ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης σε δημοτικά συμβούλια και αιρετούς( όπως πρόσφατα συνέβη στο δήμο Αγίου Δημητρίου) που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των δήμων και το συμφέρον των δημοτών καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης  και των ιδιωτικοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) σε πρόσφατη συνεδρίασή της υιοθέτησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου για απόσυρση του άρθρου 37 καθώς και για καταδίκη της πειθαρχικής παραπομπής 27 δημοτικών συμβούλων.

Η εν λόγω διάταξη, τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εντάσσεται στην κυβερνητική «λογική της διοικητικής και λειτουργικής απαξίωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να καταστούν εύκολη “λεία” στα νύχια των ιδιωτών που καραδοκούν με στόχο το εύκολο και σίγουρο κέρδος».

«Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 12-21 Ιουλίου 2024

Αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού- Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων   Συνώνυμο με την εξέλιξη του…