Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Διημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη διαχείριση

Διημερίδα με Θέμα: «Στρατηγικές Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Διαχείριση Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, η Περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού», διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια με τη συνεργασία του δήμου Δέλτα, της  Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και την αιγίδα της ΚΕΔΕ, μεθαύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στη Σίνδο του δήμου Δέλτα.

Η διημερίδα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα «Εξωστρεφείς Δράσεις-Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2022».

Με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια επισημαίνει ότι η δυναμική δραστηριότητα της ανθρωπότητας σε βάρος του κλίματος έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στο περιβάλλον και πλέον γινόμαστε καθημερινά οι αποδέκτες των συνεπειών που μας επηρεάζουν δραματικά και αλλοιώνουν τη φύση. Μια από αυτές τις δραματικές αλλαγές είναι η ξήρανση λιμνών και η μείωση της στάθμης των ποταμών. Αυτή η συνθήκη απασχολεί ιδιαίτερα τις περιοχές της χώρας μας που περικλείονται από ποταμούς και λίμνες.

Από τις εργασίες του διημέρου συνεδρίου, τις παρουσιάσεις των ειδικών επιστημόνων και των κατηρτισμένων εισηγητών στα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής και των Υγροτοπικών Οικοσυστημάτων, το Δίκτυο προσδοκά  να γίνουν κατανοητές οι αλλαγές που βιώνουμε και να χαρτογραφηθούν αυτές που ενδέχεται να προκληθούν στο μέλλον έτσι ώστε «οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στη χάραξη κατάλληλων πολιτικών και ανάληψης δράσεων για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την προστασία του περιβάλλοντος».

Μια προστιθέμενη αξία στην όλη αυτή προσπάθεια η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των τριών Δικτύων του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, που έλαβε χώρα στις 13 Μαΐου 2022 στο δήμο Ηράκλειας Σερρών, με στόχο την πληροφόρηση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δήμων μελών των δικτύων μας, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν δράσεις για την προσαρμογή των Δήμων-Μελών στην Κλιματική Αλλαγή.

Το Πρόγραμμα εργασιών της Διημερίδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κλιματική Κρίση 02 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις εντάσσεται ο δήμος Ρεθύμνης

Την ένταξη του δήμου Ρεθύμνης στο Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις…

Κλιματική Κρίση 01 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα δένδρα θα μπορούσαν να μειώσουν το ποσοστό θανάτων που συνδέονται με τον καύσωνες

Η δεντροφύτευση σε αστικές περιοχές με στόχο την μείωση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί…

Κλιματική Κρίση 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το καλοκαίρι του 2022 άλλαξε το κλίμα σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις

Οι πόλεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών το 2022 είχαν θερμοκρασίες παρόμοιες με τις φυσιολογικές θερμοκρασίες  πόλεων…