Άρθρο Localit 10 Μαΐου, 2021

Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για τους απαγχονισθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα στα Ψηλά Αλώνια

Ο δήμος Πατρέων, τίμησε χθες, Κυριακή 9 Μάη, με εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, την 9η Μάη, που είναι ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, καθώς και την μνήμη των 11 απαγχονισθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στις  9 Μαΐου 1944, στα Ψηλά Αλώνια.

«Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, εμπνέει και σήμερα τους λαούς και τους δίδαξε πώς ο εχθρός, όσο ισχυρός και να είναι, δεν είναι ανίκητος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά και συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων, από τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, τον αντιστασιακό Σωτήρη Γκλαβά για την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), από τον Ηλία Γρηγόρη για την «Ώρα Πατρών», από τον Βασίλη Καπράλο για την «Ανυπότακτη Πολιτεία», από την Τασούλα Μπάτσικα για την Τ.Ε. ΚΚΕ Αχαΐας, από την Ελένη Τσώνη για το Τ.Σ. ΚΝΕ Αχαΐας, από την οικογένεια Κάκκου, ο εγγονός του απαγχονισμένου Παναγιώτης Κάκκος, από τον Θάνο Δούρο για τον Γορτυνιακό Σύνδεσμο Πάτρας Γρηγόριος Ε’, από τους κ.κ. Βάρκα και Μανιάτη εκ μέρους των απαγχονισμένων από την Γορτυνία, από τον Κώστα Ζαφειρόπουλο εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, από τον Θανάση Κολλιτσίδα για τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων «Πέτρινα Χρόνια – Ιστορική Μνήμη», από την Γραμματέα του Επίτιμου Προξενίου Ρωσίας, Τατιάν Απάλκοβα για την Ενωση Ρώσων Συμπατριωτών Σογιούζ και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Συμβούλιο.

Η εκδήλωση, έγινε με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, και παρέστησαν επίσης, ο επικεφαλής της «Ώρας Πατρών» Γιώργος Ρώρος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων και πολίτες και ολοκληρώθηκε από την Μπάντα του Δήμου Πατρέων, με το αντιστασιακό τραγούδι «Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς» και τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Τρικάλων στη συνάντηση Δ. Παπαστεργίου με ΣΘΕΒ

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται στον νομό Τρικάλων, στη δυτική, αλλά και σε όλη τη…

Με μια ματιά 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική άδεια εμβολιασμού ζητούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Την χορήγηση ειδικής άδειας εμβολιασμού, επιπλέον των δικαιούμενων ημερών αναρρωτικής άδειας, για όλους τους εργαζόμενους…

Με μια ματιά 09 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κοζάνη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης…