Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2022

16ο Αθλητικό Φεστιβάλ στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Αθλητικές και χορευτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το 16ο Αθλητικό Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και ενάντια στη βία.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 σε χώρους του Δήμου με τη συμμετοχή 2.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμμετοχή αθλητών από τις ομώνυμες ακαδημίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού, καθώς και ενηλίκων.

Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση που αφορά όλους όσοι δραστηριοποιούνται σε ενέργειες της Διεύθυνσης Αθλητισμού και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Το Φεστιβάλ διενεργείται ξανά ύστερα από απουσία δύο ετών λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοΐού στο σύνολο της Επικράτειας.

Η έναρξη του 16ου Αθλητικού Φεστιβάλ θα γίνει με χορευτικές εκδηλώσεις από το  Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών των Δημοτικών Ενοτήτων Ρέντη και Νίκαιας, με συμμετοχές από τα τμήματα παιδικά, εφηβικά κι ενηλίκων, των παραδοσιακών χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού, τα οποία θα παρουσιάσουν χορευτικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στο Ανοιχτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” την Κυριακή 22 και 29 Μαΐου στις 8 το απόγευμα, και αντίστοιχα στο Δημοτικό Κηποθέατρο τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου την ίδια ώρα.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν με τουρνουά ποδοσφαίρου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου “Παντελής Νικολαΐδης” την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 5 το απόγευμα  για τις Α’, Β’και Γ’ τάξεις Δημοτικών σχολείων, και την Τετάρτη 1 Ιουνίου την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος για τις  Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις Δημοτικών Σχολείων.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο “Μάνος Λοΐζος”, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη TAE-KWON-DO, και την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στην κλειστή αίθουσα πινγκ-πονγκ “Μάνος Λοΐζος” θα γίνει επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Δημοτικών Σχολείων, ενώ τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 9 το πρωί στο κλειστό κολυμβητήριο Δ.Α.Κ. “Πλάτων”, θα υλοποιηθεί η ημερίδα Κολύμβησης ατόμων με αναπηρία.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο κλειστό γήπεδο Σελεπίτσαρι θα διεξαχθεί το τουρνουά πετοσφαίρισης των Δημοτικών Σχολείων, και τη Δευτέρα στις 6 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο “Μάνος Λοΐζος” θα διεξαχθεί το τουρνουά καλαθοσφαίρισης για τις Α’, Β’και Γ’ τάξεις Δημοτικών Σχολείων στις 5 το απόγευμα, και για τις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικών Σχολείων στις 7 το απόγευμα.
Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό Γήπεδο Μάνος Λοΐζος τουρνουά χειροσφαίρισης, ενώ το 16ο Αθλητικό Φεστιβάλ θα κλείσει με την παρουσίαση προγραμμάτων Ρυθμικής – Γενικής Γυμναστικής Νίκαιας την Τετάρτη 15 Ιουνί-ου στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. ΠΛΑΤΩΝ στις 7:30 το απόγευμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νάξου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ – Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού

Ξεκίνησε η έκθεση Βιόσφαιρα Κέας, με τίτλο «Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα νέο διαχρονικό μνημειακό σύνολο 18 στρεμμάτων αποδίδει στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το ΥΠΠΟΑ

Στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και στην…