Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

1,16 εκ. ευρώ για 16 Γωνιές Ανακύκλωσης στο Δήμο Κατερίνης

Με 1.164.321,88 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, η πρόταση του Δήμου Κατερίνης για τη δημιουργία συνολικά 16 γωνιών ανακύκλωσης, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την εξοικονόμηση πόρων.

Τι είναι οι Γωνιές Ανακύκλωσης

Ως Γωνιά Ανακύκλωσης, ορίζεται δημόσιος ή ιδιωτικός χώρος πολύ μικρής έκτασης, όπου οι πολίτες εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα τα οποία εν συνεχεία συλλέγονται από τον Δήμο. Στα συγκεκριμένα σημεία θα καταλήγουν υλικά τα οποία δεν θα μπορούν να συλλέγονται από τα συστήματα Διαλογής στην Πηγή που πρόκειται να αναπτυχθούν στους Δήμους σε αντικατάσταση του μπλε κάδου, ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη.

Κάθε μια από τις 16 Γωνιές Ανακύκλωσης, θα περιλαμβάνει τέσσερις κάδους έναν για κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού. Σε 8 από τους δημοτικούς χώρους που έχει επιλέξει ο Δήμος Κατερίνης θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων, κατάλληλοι για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Τα υλικά που επιλέγεται να συλλέγονται στις Γωνιές ανακύκλωσης είναι: έντυπο (λευκό) χαρτί, σίδηρος, αλουμίνιο, φιάλες ΡΕΤ, γυαλί (σε κώδωνες) και ρούχα –παπούτσια-υφασμάτινα παιχνίδια (σε ειδικούς μεταλλικούς κάδους). Η έκταση κάθε Γωνιάς Ανακύκλωσης, δεν θα υπερβαίνει τα 50 μ2 .

Η χρηματοδότηση, αφορά την προμήθεια των ειδικών κάδων (υπέργειων και υπόγειων), καθώς και ενός ειδικού απορριμματοφόρου με γερανό για τη συλλογή των ανακυκλωμένων υλικών από τα συγκεκριμένα σημεία.

«Στη νέα προσέγγιση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στις γωνιές ανακύκλωσης επιδιώκεται τα υλικά να είναι πλήρως διαχωρισμένα και να μην απαιτείται καμία επιπλέον διαλογή», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σημειώνοντας ότι ο Δήμος εναρμονίζεται με σύγχρονες πρακτικές, οι οποίες εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, θα επιφέρουν και σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

«Μια ακόμη πρότασή μας, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Από την πρώτη μέρα επικεντρώσαμε και επιμείναμε στην κατάθεση νέων προτάσεων και κυρίως στην πληρότητά τους. Αξιοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα σε επίπεδο προετοιμασίας και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι πλέον ορατά. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν εγκρίσεις και για άλλα έργα που σταδιακά, θα αλλάξουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ Γ. Νταντάμης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Σύμβαση για έργα αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάρκο Πασαλίδη, ένα στολίδι για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά

Το πάρκο Πασσαλίδη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται…