Κατασχέθηκαν 11 τόνοι ακατάλληλου κρέατος από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να καταπολεμηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
«Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι η διοίκησή μας δεν θα αφήσει το παραμικρό περιθώριο ανοχής σε όσους θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Ν. Χαρδαλιάς, προθέτοντας: «Προχωρήσαμε σε τολμηρές, ριζικές παρεμβάσεις, ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μας να λειτουργούν γρήγορα και αποτελεσματικά, με απόλυτη διαφάνεια και με σεβασμό προς τον πολίτη και τη θεσμική αποστολή τους». Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων ενόψει του Πάσχα, τονίζοντας: «Εγγυόμαστε ότι τα εορταστικά αγαθά θα φτάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή, απολύτως ασφαλή και στη σωστή τιμή. Φαινόμενα νοθείας, αισχροκέρδειας και υπονόμευσης της ποιότητας των προϊόντων δεν θα γίνουν ανεκτά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται νυχθημερόν στο πεδίο για να κάνουν αυτή τη δέσμευση πραγματικότητα».
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής προχώρησαν σε κατάσχεση 10.390 κιλών ακατάλληλων κρεάτων – η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί το τρέχον έτος σε ολόκληρη τη χώρα – από αποθήκη τροφίμων. Επίσης, κατασχέθηκαν 439 κιλά από καταστήματα εστίασης, λόγω μη τήρησης των ημερομηνιών διατηρησιμότητας και των συνθηκών φύλαξης. Η διαχείριση των κατασχεμένων ποσοτήτων θα γίνει υπό την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.
Τις ημέρες του Πάσχα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις επιχειρήσεις (αρμοδιότητας Περιφέρειας), όπως εταιρείες διανομής κρεάτων, οπωρολαχανικών και άλλων κατηγοριών τροφίμων, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων, πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καταστήματα παιχνιδιών, πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις αναψυχής κά.
Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2025
11 τόνοι ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Με μια ματιά
07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιονίζει από τα ξημερώματα στο Πήλιο
Στα λευκά έχει ντυθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλο μέρος του Πηλίου και της…
Με μια ματιά
07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία, λόγω της έντονης χιονόπτωσης
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης, που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας…
Με μια ματιά
07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ενημερωτική εκδήλωση για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Β΄ Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Neurofeedback ΟΡΘΟΓΝΩΣΙΑ…