Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2017

100 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και τη δημιουργία νέου συνοριακού σταθμού στον Έβρο

Αεροφωτογραφία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Τρία νέα σημαντικά έργα με προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Οικονομίας. Τα έργα αφορούν κρίσιμες υποδομές στον τομέα των μεταφορών που βελτιώνουν τις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας και διευκολύνουν σημαντικά το εμπόριο της χώρας.
Το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα έργα εμβληματικά και συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ και τη δημιουργία ολοκληρωμένου κυκλώματος μεταφορών. Την αναβάθμιση επίσης, τόσο του εμπορικού, όσο και του επιβατικού λιμένα Καβάλας που θα διευρύνει  σημαντικά τις δυνατότητές τους. Τέλος, θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η κατασκευή νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους Έβρου.

Για τη χρηματοδότηση των νέων έργων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε: «Με τη σημερινή απόφαση εξασφαλίζουμε πρόσθετους πόρους για την υλοποίηση τριών κρίσιμων έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αναβάθμιση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας αλλά και η δημιουργία νέου συνοριακού σταθμού στον Έβρο θα βελτιώσει ουσιαστικά τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και θα στηρίξει αποφασιστικά την τοπική παραγωγική δραστηριότητα. Πρόκειται για έργα με μεγάλη εθνική και περιφερειακή σημασία».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

RenoIn GR : Υπηρεσίες μιας στάσης για την... 19 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1ος Χρόνος Έργου RENOINGR : Οι δράσεις της ΚΕΔΕ, τα ωφέλη για τους ΟΤΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 19 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
H ΚΕΔΕ για τον θάνατο του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετούν με θλίψη τον Γιώργο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 19 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Δήμοι απαιτούν ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και ρεαλιστικούς κανόνες – Οι Δήμοι δεν μπορούν να καλούνται να εφαρμόσουν πολιτικές στις οποίες δεν συμμετέχουν ούτε στον σχεδιασμό ούτε στη χρηματοδότηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων επί του…