Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2023

100 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση ενεργειακών κοινοτήτων δήμων

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης του δήμου Ιωαννιτών από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα», ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος με τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το σχέδιο πρότασης που επεξεργάζεται ο δήμος Ιωαννιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλέκτρα», καθώς και η πρόταση που έχει εκπονηθεί από την ΔΗΑΝΕΤΑΙ για την ίδρυση και λειτουργία ενεργειακής κοινότητας στην οποία μετέχουν κι άλλοι φορείς του δήμου.

Η γενική γραμματέας έκανε γνωστό ότι το υπουργείο διαθέτει 100 περίπου εκατομμύρια προκειμένου να χρηματοδοτήσει ενεργειακές κοινότητες δήμων με απώτερο στόχο την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί και η συγκεκριμένη ενεργειακή κοινότητα η οποία το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες.

Σχετικά με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) η κα Σδούκου ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αποσαφηνίζει τον τρόπο υλοποίησης και εγκατάστασης των σταθμών.

Τέλος υπογράμμισε ότι θα στηρίξει τον στόχο της πόλης των Ιωαννίνων να γίνει κλιματική ουδέτερη ως μία από τις 100 πρώτες της Ευρώπης με στόχο αυτό να έχει επιτευχθεί ως το 2030.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατοντάδες συστημένες επιστολές για καθαρισμό οικοπέδων από τον Δήμο Πεντέλης

Μεγάλο αριθμό συστημένων επιστολών,  έχει αποστείλει σε ιδιοκτήτες  ακάλυπτων χώρων και οικοπέδων η Αντιδημαρχία Καθαριότητας,…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Τα πρώτα info points εγκαταστάθηκαν στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης

Δέκα διαδραστικά συστήματα  που τοποθετήθηκαν στην είσοδο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου…