Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2023

100 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση ενεργειακών κοινοτήτων δήμων

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης του δήμου Ιωαννιτών από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα», ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος με τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το σχέδιο πρότασης που επεξεργάζεται ο δήμος Ιωαννιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλέκτρα», καθώς και η πρόταση που έχει εκπονηθεί από την ΔΗΑΝΕΤΑΙ για την ίδρυση και λειτουργία ενεργειακής κοινότητας στην οποία μετέχουν κι άλλοι φορείς του δήμου.

Η γενική γραμματέας έκανε γνωστό ότι το υπουργείο διαθέτει 100 περίπου εκατομμύρια προκειμένου να χρηματοδοτήσει ενεργειακές κοινότητες δήμων με απώτερο στόχο την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί και η συγκεκριμένη ενεργειακή κοινότητα η οποία το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες.

Σχετικά με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) η κα Σδούκου ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αποσαφηνίζει τον τρόπο υλοποίησης και εγκατάστασης των σταθμών.

Τέλος υπογράμμισε ότι θα στηρίξει τον στόχο της πόλης των Ιωαννίνων να γίνει κλιματική ουδέτερη ως μία από τις 100 πρώτες της Ευρώπης με στόχο αυτό να έχει επιτευχθεί ως το 2030.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«e-Pyrasfaleia»: Νέος ψηφιακός οδηγός πυρασφάλειας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Σε λειτουργία ένα νέο ψηφιακό εργαλείο πυρασφάλειας για Δήμους, πολίτες και επαγγελματίες Το Πυροσβεστικό Σώμα…

Ενδιαφέρουν 15 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων & συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καλεί όλους τους Δήμους της χώρας σε συμβολικό κλείσιμο…

Ενδιαφέρουν 11 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας & Έξυπνων Πόλεων

Πάνω από 30 στελέχη της Αυτοδιοίκησης και ειδικοί ανέδειξαν καλές πρακτικές, τεχνολογίες και προκλήσεις για…