Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2023

100 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση ενεργειακών κοινοτήτων δήμων

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης του δήμου Ιωαννιτών από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα», ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος με τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το σχέδιο πρότασης που επεξεργάζεται ο δήμος Ιωαννιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηλέκτρα», καθώς και η πρόταση που έχει εκπονηθεί από την ΔΗΑΝΕΤΑΙ για την ίδρυση και λειτουργία ενεργειακής κοινότητας στην οποία μετέχουν κι άλλοι φορείς του δήμου.

Η γενική γραμματέας έκανε γνωστό ότι το υπουργείο διαθέτει 100 περίπου εκατομμύρια προκειμένου να χρηματοδοτήσει ενεργειακές κοινότητες δήμων με απώτερο στόχο την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί και η συγκεκριμένη ενεργειακή κοινότητα η οποία το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες.

Σχετικά με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) η κα Σδούκου ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αποσαφηνίζει τον τρόπο υλοποίησης και εγκατάστασης των σταθμών.

Τέλος υπογράμμισε ότι θα στηρίξει τον στόχο της πόλης των Ιωαννίνων να γίνει κλιματική ουδέτερη ως μία από τις 100 πρώτες της Ευρώπης με στόχο αυτό να έχει επιτευχθεί ως το 2030.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2025» 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” έρχεται και φέτος στο Δήμο Ζωγράφου! Ξεκίνηδρ, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου, στην Ελεύθερνα, στις 27 Ιουνίου

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους δεν έχουν άδεια από τους δήμους

Τί συστήνει το Ελεγκτικό Συνέδριο  Το 50% των καταστημάτων που τοποθετούν στους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα,…