Άρθρο Localit 17 Δεκεμβρίου, 2014

Υποχωρεί η στάθμη του νερού στον Έβρο-Σε επιφυλακή οι αρχές

Έβρος ποταμόςΣε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου μπρος στο ενδεχόμενο νέας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού στο Πύθιο η στάθμη των νερών του ποταμού έπεσε στο 5,50 μ. με όριο συναγερμού τα 5,70. Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη παραμένει σταθερά στα 7 μέτρα αλλά με τάσεις μείωσης, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με τις αρχές, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και γεωπόνοι που διέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από την αύξηση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000 € για την κάλυψη αναγκών και ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 14 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην Κόνιτσα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στην Κόνιτσα, προσκεκλημένος του Δημάρχου Κονίτσης Ανδρέα Παπασπύρου, στην τοπική εορτή του Αγίου Παϊσίου του…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 10 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο επίκεντρο των εξελίξεων για τη διαχείριση αποβλήτων και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: «Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων είναι ένα πρώτο ολιστικό βήμα – Αναμένουμε την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 09 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στο Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Συζήτησης για την Υποδοχή Ασυνόδευτων Ανηλίκων

  Δημήτρης Καφαντάρης: “Οι Δήμοι χρειάζονται εργαλεία, στήριξη και ρόλο στη χάραξη πολιτικής” Με ενεργή…