Υπεγράφη χθες η σύμβαση για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», σε Ναύπακτο, Αντίρριο, Βασιλική και Κρυονέρι μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ναυπακτίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 608.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, μετά από ενέργειες και διαδικασίες, στις οποίες προέβησαν από κοινού ο Δήμος Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Οι μελέτες αφορούν επίσης στα έργα:
- Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
- Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
- Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.
Β. Γκίζας: «Οι μελέτες αυτές αποτελούν καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»
Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας τόνισε ότι η σύμβαση που υπογράφτηκε αποτελεί σημαντικό βήμα για το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα. Σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των μελετών θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν και θα αναμορφώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στην Ναύπακτο, το Αντίρριο, τη Βασιλική, το Κρυονέρι. Σε ότι αφορά στη Μαρίνα Ναυπάκτου στο Γρίμποβο, ανέφερε ότι «βρίσκεται διαχρονικά στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Πλέον, με την ολοκλήρωση της μελέτης θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση ενός σπουδαίου, για τον τόπο μας, έργου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς».
Σπ.Τσέλιος: «Επιδίωξή μας είναι να ενισχυθεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν μας»
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ναυπακτίας Σπύρος Τσέλιος, σημείωσε: «Αυτό που θέλουμε είναι να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν στο παραλιακό μας μέτωπο, από την Ναύπακτο και το Αντίρριο έως τη Βασιλική και το Κρυονέρι, με σύγχρονες υποδομές. Η χωροθέτηση της Μαρίνας Ναυπάκτου αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας μας εδώ και πολλά χρόνια. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη».
Πιστεύω ότι είμαστε πλέον σε πολύ καλό δρόμο και οφείλω να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου όσους συνέβαλλαν. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους ανθρώπους που μπορεί να μη φαίνονται, αλλά έχουν κάνει σημαντική δουλειά όλο αυτό το διάστημα».