Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2023

ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκε η έγκριση και κατανομή πόρων του Leader, ύψους 236 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης και κατανομής πόρων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή της Υπο-παρέμβασης «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, συνολικού προϋπολογισμού 236 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στόχος της πρόσκλησης ήταν η επιλογή και υλοποίηση 50 τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης που θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τα αστικά κέντρα.

«Τα τοπικά προγράμματα LEADER αποτελούν ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αναγκών του αγροτικού χώρου μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους τοπικούς φορείς», είπε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, συμπληρώνοντας: «Μέσα από το πρόγραμμα Leader κάνουμε πράξη τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον κλάδο της φιλοξενίας. Ενισχύουμε τον αγροτουρισμό μας, ενώ δίνουμε έμφαση στην ξεχωριστή ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων, στη μεταποίησή τους και με μικροβιοτεχνίες που εμπλέκονται και τα καθιστούν μοναδικά σε όλο τον κόσμο. Με πράξεις και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει η ΕΕ, προωθούμε την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού κλάδου, ενισχύοντας το εισόδημα τόσο των αγροτών μας, όσο και των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι η κατανομή των πόρων πραγματοποιήθηκε βάσει του μόνιμου πληθυσμού και της ορεινότητας της κάθε προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης, καθώς και της βαθμολογίας που έλαβε η κάθε τοπική στρατηγική. Παράλληλα, δόθηκαν επιπλέων πόροι στις περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές (πλημμύρες και πυρκαγιές), καθώς και σε φορείς που παρουσίασαν επιτυχημένη υλοποίηση κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο  πίνακας με τα ακριβή ποσά ανά Αναπτυξιακή

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη τριών σχολείων του δήμου Βύρωνα στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Την ένταξη τριών σχολείων στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ανακοίνωσε ο δήμος Βύρωνα, αρχίζοντας από το…

Ενδιαφέρουν 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβολή όλων των εκδηλώσεων της 28ης Φεβρουαρίου στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Αναβάλλονται και δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή 28/2, ημέρα…

Ενδιαφέρουν 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για απασχόληση 1.000 ανέργων με αναπηρία σε δήμους και επιδότηση 75%

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για δήμους που ενδιαφέρονται να προσλάβουν ανέργους με αναπηρία, μέσω της…