Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2017

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης ξεκίνησε χθες Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου τη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντας διδακτική υποστήριξη μαθητών Λυκείου.

Στο φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα και των τριών τάξεων του Λυκείου, τα οποία πραγματοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα του 2ου & 3ου Γυμνασίου Ξάνθης από καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τις απογευματινές ώρες.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» απευθύνεται σε μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί ο Δήμος Ξάνθης.

O στόχος του σημαντικού αυτού κοινωνικού θεσμού είναι αφενός να στηριχθούν οι μαθητές με κάθε δυνατό εκπαιδευτικό τρόπο και αφετέρου να δοθεί ανάσα στις οικογένειές τους, που λόγω της κρίσης αδυνατούν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα για δίδακτρα σε φροντιστήρια.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το localit δεν μεταδίδει ειδήσεις λόγω της νέας 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ

Το localit.gr  ενημερώνει τους αναγνώστες ότι δεν θα μεταδίδει ειδήσεις λόγω της νέας εικοσιτετράωρης απεργίας…

Ενδιαφέρουν 11 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη «Γεύσεις Ψυχής και Παράδοσης»

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, το Σάββατο 14 και την Κυριακή…

Κλιματική Κρίση 11 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Στη Γροιλανδία, ο πάγος έλιωσε το Μάιο 17 φορές πιο γρήγορα από το μέσο όρο…