Άρθρο Localit 02 Οκτωβρίου, 2023

Βόλος: ΄Ανοιξαν σήμερα τα περισσότερα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, που είδαν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους και τα αυτοκίνητά τους να καταστρέφονται από τη δύναμη του νερού, να χάνονται στη θάλασσα ή να βυθίζονται στη λάσπη, ενώ χωρίς πόσιμο νερό παραμένουν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης.

Οι προσπάθειες καθαρισμού συνεχίζονται από  δεκάδες συνεργεία του δήμου στις συνοικίες που επλήγησαν περισσότερο από τα νερά των χειμάρρων Κραυσίδωνα και Αναύρου. Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως υπάρχουν στα προάστια του Βόλου. Καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η οδός Ιωλκού, καθώς η νευραλγικής σημασίας οδική αρτηρία που οδηγεί προς Άνω Βόλο, Ανακασιά, Αηδονοφωλιές, Άγιο Ονούφριο και σε πάμπολλα ακόμη προάστια και γενικότερα προς το Πήλιο.

Στην Αγριά τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει σαρωθεί και καταστραφεί από τα νερά που έφτασαν ορμητικά από τις πλαγιές του Πηλίου. Στη συγκεκριμένη περιοχή, αν και  ο δρόμος άνοιξε μόλις χθες,  οι όγκοι της λάσπης είναι τεράστιοι, δεξιά και αριστερά την εικόνα καταστροφής συμπληρώνουν σωροί από κατεστραμμένα έπιπλα και τα ρούχα των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα, ενώ κατεστραμμένα αυτοκίνητα είναι στοιβαγμένα στις άκρες του δρόμου.

Αντίστοιχο σκηνικό υπάρχει και στις Αλυκές όπου έχουν καταστραφεί εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από το Πανόραμα και ξεχύθηκαν από το παρακείμενο ρέμα το οποίο έσπασε και παρέσυρε τα πάντα. Εξακολουθούν να υπάρχουν στην ίδια περιοχή δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα.

Το πόσιμο νερό δεν  έχει φτάσει ακόμη στις βρύσες, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου.

Ωστόσο από πρωί  άνοιξαν τα περισσότερα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με ευθύνη του δήμου και με τη διανομή φιαλών με πόσιμο νερό στους μαθητές, ενώ, ο  δήμαρχος Βόλου Αχιλλέα Μπέο, διαβεβαιώνει ότι όπου υπάρξουν προβλήματα θα επιλυθούν άμεσα σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Σήμερα λειτουργούν, για πρώτη φορά φέτος, τα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Τον «πληγωμένο» Βόλο επισκέπτεται σήμερα και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο. Οι δύο τους θα βρεθούν στη γέφυρα του Κραυσίδωνα στην οδό Αναπαύσεως, όπως και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μέσω του οποίου εγκαταστάθηκαν δωρεάν σημεία…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Αθηναίων όλες τις υπηρεσίες του, λόγω των πολύ υψηλών…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει για την προστασία των πολιτών κατά…