Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2024

Β. Σπανάκης: Τριπλός εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ όλης της χώρας

Προγράμματα που χρηματοδοτούν τον τριπλό εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Β.  Σπανάκης με αφορμή επίσκεψή του στο ΚΕΠ του δήμου Ηλιούπολης. Ειδικότερα  αφορούν δράσεις για την αναβάθμιση των φυσικών υποδομών που περιλαμβάνουν την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών, την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος των ΚΕΠ.  

«Πρώτον, είπε, έχουμε αλλαγή του χώρου μιας και υλοποιείται ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  Δεύτερον, έχουμε νέα συστήματα, νέους υπολογιστές και τρίτον έχουμε ένα νέο πληροφοριακό σύστημα το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο με αποτέλεσμα να έχουμε έναν τριπλό εκσυγχρονισμό χωρίς χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών εξυπηρετούν πάνω από 3 εκατ. συναλλαγές σε ετήσια βάση για πολίτες και επιχειρήσεις και απασχολούν πάνω από 3.700 εργαζομένους.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της επισκέψης του είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη λειτουργία του νέου Πληροφοριακού Συστήματος που χρηματοδοτήθηκε από το Μηχανισμό 2014 – 2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ/ΕΕΑ Grants), καθώς και την εφαρμογή του εμβληματικού Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» που υλοποιείται με την στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα…

Με μια ματιά 16 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Λοκρών τιμά τον Γιάννη Σμαραγδή

Ο Δήμος Λοκρών τίμησε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη κ. Γιάννη…

Με μια ματιά 16 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεσολόγγι: Θεμελιώθηκε το Διεθνές Δίκτυο Πόλεων και Φορέων Φιλελληνισμού

Ιστορική ημέρα για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου αποτέλεσε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, καθώς φιλοξένησε…