Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2022

Τρίκαλα: «Περπάτα μαζί μας από το κέντρο στο ♀Κέντρο…» ενάντια στη βία κατά γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει εκδηλώσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στο μείζον αυτό θέμα.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται το ερχόμενο Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, τις ώρες 11.00 – 13.30 και περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς και πορεία

Αναλυτικά :

Σάββατο 19/11/2022

Δημαρχείο, πεζόδρομος Ασκληπιού

11:00 – 11.45, Πεζόδρομος Ασκληπιού, μπροστά από το Δημαρχείο:

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού του Συμβουλευτικού Κέντρου στο ενημερωτικό stand που θα βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο.

Παρουσίαση Θεατρικού Δρώμενου στον πεζόδρομο της Ασκληπιού μπροστά από το Δημαρχείο, από το Θεατρικό Εργαστήρι ( Ενηλίκων & Εφήβων ) του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με θέμα την έμφυλη βία κατά των γυναικών.

Μουσική Πλαισίωση της εκδήλωσης και της Πορείας από την Ομάδα Κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων.

11.45 Εκκίνηση «Σιωπηρής Πορείας- Διαμαρτυρίας»
ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών μπροστά από το Δημαρχείο, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, που επιθυμούν να γίνουν κοινωνοί του μηνύματος ενάντια στη Βία κατά των γυναικών. Η πορεία θα διασχίσει κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει στον αύλειο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

12.00 – 13.30, Αυλή του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

– άφιξη πορείας

– καλωσόρισμα και ενημέρωση από τα στελέχη του Κέντρου

– εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα

– επετειακή παρουσίαση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με το  Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Οι δράσεις διοργανώνονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, του Δημοτικού Θεάτρου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής και με τη στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Τρικκαίων.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (κτήριο Ε ΚΑΠΗ – έναντι ΔΕΗ) και λειτουργεί στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) « Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Χρήστος Γκίνης νέος δήμαρχος Σαρωνικού

Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων Χρήστος Γκίνης, θα είναι ο νέος δήμαρχος…

Ενδιαφέρουν 30 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Σκρέκας: «Με το Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών αναδεικνύουμε τον δασικό και πολιτιστικό πλούτο μας»

Ξεκινάει η υλοποίηση μιας ακόμα εμβληματικής περιβαλλοντικής μεταρρύθμισης, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά…

Ενδιαφέρουν 30 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνονται τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης…