Άρθρο Localit 26 Μαρτίου, 2020

Το Σάββατο η έναρξη λειτουργίας του εξωτερικού ιατρείου στη Μόρια, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη

Το ερχόμενο Σαββάτο θεωρεί ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ότι θα λειτουργήσει στη Μόρια το πρώτο από τα τρία «εξωτερικά ιατρεία πρώτης αξιολόγησης» για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού σε πρόσφυγες/μετανάστες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνει και τη στελέχωση των τριών αυτών «ιατρείων» με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό .

Οι οικίσκοι εγκαταστάθηκαν ήδη απέναντι από τις εισόδους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στη ΒΙΑΛ Χίου και στο Βαθύ της Σάμου. Για το «ιατρείο» της Μυτιλήνης έχουν βρεθεί και προσλαμβάνονται δυο γιατροί και δυο νοσηλευτές. Και αναζητείται άλλος ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής ώστε στο «ιατρείο» να λειτουργούν δυο βάρδιες ιατρικού ελέγχου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Μουτζούρης, «η πρωτοβουλία και η χρηματοδότηση είναι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στόχος μας είναι η προστασία τόσο του γηγενούς πληθυσμού όσο και των μεταναστών».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…