Άρθρο Localit 04 Νοεμβρίου, 2022

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» στον Δήμο Αρταίων

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» ξεκινά  και στον Δήμο Αρταίων, μετά την επέκταση του προγράμματος σε ακόμη 28 Δήμους. Ειδικότερα το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά πιλοτικά σε 33 Δήμους της Χώρας, ενώ στην συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά και σε όλη την επικράτεια.

Όπως υπενθυμίζει, ήδη από τις αρχές του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης,  με επιστολή του στις 4 Απριλίου 2022, προς  στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  Μαρία Συρεγγέλα και την Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  Καλυψώ Γούλα είχε ζητήσει να ενταχθεί και η Άρτα στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη των γονέων, ιδιαίτερα των μητέρων που θέλουν να εργάζονται και μετά την απόκτηση των παιδιών τους και οι οποίες δεν κατάφεραν να ενταχθούν στις δομές των εν λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, στην Άρτα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει σημαντικά όλες τις εργαζόμενες μητέρες», τόνισε σε δήλωση του ο κ. Τσιρογιάννης.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες μπορούν να επισκεφθούν το site: ntantades.gov.gr και να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2025» 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” έρχεται και φέτος στο Δήμο Ζωγράφου! Ξεκίνηδρ, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου, στην Ελεύθερνα, στις 27 Ιουνίου

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους δεν έχουν άδεια από τους δήμους

Τί συστήνει το Ελεγκτικό Συνέδριο  Το 50% των καταστημάτων που τοποθετούν στους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα,…