Άρθρο Localit 17 Φεβρουαρίου, 2023

Το παλαιό ελαιοτριβείο Τυρού αποκαθίσταται & μετατρέπεται σε Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

Στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, το παλαιό ελαιοτριβείο Τυρού, αποκαθίσταται και μετασχηματίζεται σε Κέντρο Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων.

Την περασμένη εβδομάδα, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του έργου, από τον δήμαρχο Ν. Κυνουρίας Χ. Λυσίκατο (Κύριος του Έργου), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μ. Μπερέτσο (Φορέας Υλοποίησης), και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Στ. Καλαμπάκα.

Το έργο ύψους1.169.354,84 € (πλέον Φ.Π.Α. 24 %) έχει ενταχθεί στην  Πράξη με τίτλο “ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ”, στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όπως τονίζεται με αφορμή την υλοποίησή του, με την κατάλληλη εσωτερική και εξωτερική διαμόρφωση του κτιρίου και την εφαρμογή της νέας του χρήσης ως εστία αθλητικής, πολιτιστικής, τουριστικής αλλά και ψυχαγωγικής δραστηριότητας, θα επιτευχθεί η λειτουργική επανένταξή του στον ιστό της πόλης, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση της περιοχής.

“Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινάει να δημιουργείται μια πολύ σημαντική πολιτιστική υποδομή  η οποία έλλειπε από τον Τυρό  καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε μια αίθουσα να  φιλοξενήσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής

Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχει η δυνατότητα στην όμορφη  παραθαλάσσια  κωμόπολη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας να μπορεί να φιλοξενήσει ή να διοργανώσει διάφορα πολιτιστικά γεγονότα και τους χειμερινούς μήνες  παρατείνοντας την τουριστική περίοδο που σήμερα περιορίζεται τους θερινούς μήνες”, αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…

Ενδιαφέρουν 07 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα για το Αστικό Περιβάλλον στον Ασπρόπυργο

Ημερίδα με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης για την ασφάλεια και την πιστοποίηση Υποδομών και Κοινόχρηστων…

Ενδιαφέρουν 05 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπεγράφη η ΚΥΑ για το Πρόγραμμα «Απόλλων» – Ακολουθεί η ένταξη των ΟΤΑ

Στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ- ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/146871/3297 ΦΕΚ 7196/Β/31-12-2025) για την έναρξη του Προγράμματος…