Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2018

Τηλεφωνική επικοινωνία της περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, είχε σήμερα το πρωί η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, με δική της πρωτοβουλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αποχώρηση μεγάλου αριθμού Κούρδων μεταναστών και προσφύγων από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα και την επείγουσα διάστασή του στον κ. Βίτσα, ο οποίος ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, δίνοντας έμφαση στη διαδικασία εξέτασης ασύλου και την άμεση διασύνδεσή της με την προϋπόθεση επιστροφής αυτών των ατόμων στη δομή της Μόριας.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η κ. Καλογήρου επανέλαβε ότι το επιτακτικό αίτημα για αποσυμφόρηση είναι πάντα η προτεραιότητα.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόεδρος ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου: «Η 25η Μαρτίου αποτελεί πυξίδα αξιών – Τιμούμε την ιστορία και προχωρούμε με ενότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης»

Με ιδιαίτερη τιμή και εθνική υπερηφάνεια, τιμούμε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, μια διπλή…

Διαχείριση απορριμμάτων 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ψαρών: Νέες υποδομές ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων

Κ. Βρατσάνος: «Με σχέδιο, επιμονή και συνεργασίες, προχωράμε σε λύσεις που αλλάζουν την εικόνα των…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…