Άρθρο Localit 13 Ιουλίου, 2020

Τηλεδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Έδεσσας

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο τηλεδιαχείρισης του δικτύου ύδρευσης της Έδεσσας, ενός έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 712.560€ (574.645,11 € πλέον ΦΠΑ), όπως ενημερώνει ο Δήμος Έδεσσας.

Το εν λόγω έργο  θα δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑ Έδεσσας να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση σε όλες τις δεξαμενές και τα υδραγωγεία με τα οποία υδροδοτείται η πόλη, ενώ έχουν εγκατασταθεί αισθητήρες κατά μήκος του δικτύου για τους ελέγχους διαρροών.

Ο εξοπλισμός που θα δίνει στοιχεία για την παροχή, την πίεση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη στάθμη σε δεξαμενές και υδραγωγεία, όπως επίσης και οι αισθητήρες σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου, έχουν ήδη εγκατασταθεί. Μένει ο προγραμματισμός και η παραμετροποίηση του συστήματος, προκειμένου να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία του και να εισάγει τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης της Έδεσσας στη νέα εποχή.

Ουσιαστικά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών θα επιτυγχάνεται ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων, εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων στον εντοπισμό, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των βλαβών, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κώστας Τσιάρας: Τα τρία στάδια της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα

Στα στάδια που αναπτύσσεται η εθνική στρατηγική  για την ολιστική διαχείριση των υδάτων και την…

Μη κατηγοριοποιημένο 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πίνδος – Τρόοδος: Γέφυρες συνεργασίας για την αναγέννηση των ορεινών περιοχών της Μεσογείου

Περιοδεία του MountMed στην Πίνδο για τη διαμόρφωση κοινού προγράμματος δράσης Σε πνεύμα συνέχειας, αμοιβαιότητας…

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Από 16 Ιουνίου ξεκινούν συστηματικοί έλεγχοι «Δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση για τον…