30 Νοεμβρίου, 2022

Tη διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους, ζητά ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δ. Παπαστεργίου.

Την απόφαση – ψήφισμα του πρόσφατου Συνεδρίου που διεξήγαγε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στο Βόλο, μέσω της οποίας ζητείται από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού η διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αναδεικνύει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου

Όπως τονίζει, μέσω του Προγράμματος αυτού οι Δήμοι καλύπτουν σήμερα μέρος των μεγάλων αναγκών που έχουν σε εποχικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν  στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες και ευθύνες που τους έχουν δοθεί από το Κεντρικό Κράτος.

Με δεδομένο μάλιστα πως οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι μεγάλες, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εργαζομένων στους ΟΤΑ που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με νέες προσλήψεις, η πρόσληψη εποχικού προσωπικού μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς δίνει λύσεις. Λύσεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, που θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

Γι’ αυτό από πλευράς ΚΕΔΕ κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη, η έγκαιρη εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης, προκειμένου να διασφαλιστεί είτε η έναρξη ενός νέου κύκλου κοινωφελούς εργασίας είτε η παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος, είτε ώστε να μην αποστερηθούν οι Δήμοι το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο», μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Προς την κατεύθυνση αυτή η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει τις απαραίτητες επαφές και συζητήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…