Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2017

Θεσσαλία: Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα από χαλάζι και υψηλές βροχοπτώσεις

Ζημιές σε εαρινές και χειμερινές καλλιέργειες σε σύνολο 5.000 στρεμμάτων διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δεσολόφου του Δήμου Φαρσάλων. Οι ζημιές περιορίζονται στην κτηματική περιφέρεια που βρίσκεται μεταξύ της δημοτικής ενότητας Δασολόφου μέχρι τα όρια της δημοτικής ενότητας Θετιδίου.

Αντίστοιχα, στη δημοτική κοινότητα Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ οι ζημιές στις καλλιέργειες προκλήθηκαν από τις υψηλές βροχοπτώσεις στις εαρινές και χειμερινές καλλιέργειες. Οι περιοχές αυτές δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμες και θα πρέπει μετά από λίγο καιρό και αφού φύγουν τα νερά να μπορέσουν να αποτιμηθούν οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Στο κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρέθηκε στις περιοχές αυτές, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Χατζόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δεσπόπουλος και ο διευθυντής Γεωργίας Παναγιώτης Καλφούτζος.

Δόθηκαν κατάλληλες οδηγίες στους παρευρισκόμενους και κυρίως στους βαμβακοπαραγωγούς να αποφύγουν τυχόν επανασπορές εφόσον υπάρχουν έστω και 5 έως 7 φυτά το μέτρο, χωρίς να έχουν καταστραφεί και στα οπωροφόρα να γίνουν άμεσα ψεκασμοί με μυκητοκτόνα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν προσβολές από μύκητες και βακτήρια.

Επίσης το κλιμάκιο ενημέρωσε τους παραγωγούς για τον τρόπο και τον χρόνο για τις δηλώσεις που πρέπει να κάνουν μέσα σε ένα δωδεκαήμερο στον ΕΛΓΑ μέσω των ανταποκριτών που βρίσκονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με αντιπροσωπεία της Ένωσης…

Ευρωπαϊκά 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στη Σύνοδο του Δικτύου B40 στο Ζάγκρεμπ

Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ…

ΚΕΔΕ 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στην παρουσίαση του Hellenic Heritage

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη παρουσιάστηκε την Πέμπτη 5/2…