Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2017

Θεσσαλία: Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα από χαλάζι και υψηλές βροχοπτώσεις

Ζημιές σε εαρινές και χειμερινές καλλιέργειες σε σύνολο 5.000 στρεμμάτων διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δεσολόφου του Δήμου Φαρσάλων. Οι ζημιές περιορίζονται στην κτηματική περιφέρεια που βρίσκεται μεταξύ της δημοτικής ενότητας Δασολόφου μέχρι τα όρια της δημοτικής ενότητας Θετιδίου.

Αντίστοιχα, στη δημοτική κοινότητα Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ οι ζημιές στις καλλιέργειες προκλήθηκαν από τις υψηλές βροχοπτώσεις στις εαρινές και χειμερινές καλλιέργειες. Οι περιοχές αυτές δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμες και θα πρέπει μετά από λίγο καιρό και αφού φύγουν τα νερά να μπορέσουν να αποτιμηθούν οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Στο κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρέθηκε στις περιοχές αυτές, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Χατζόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δεσπόπουλος και ο διευθυντής Γεωργίας Παναγιώτης Καλφούτζος.

Δόθηκαν κατάλληλες οδηγίες στους παρευρισκόμενους και κυρίως στους βαμβακοπαραγωγούς να αποφύγουν τυχόν επανασπορές εφόσον υπάρχουν έστω και 5 έως 7 φυτά το μέτρο, χωρίς να έχουν καταστραφεί και στα οπωροφόρα να γίνουν άμεσα ψεκασμοί με μυκητοκτόνα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν προσβολές από μύκητες και βακτήρια.

Επίσης το κλιμάκιο ενημέρωσε τους παραγωγούς για τον τρόπο και τον χρόνο για τις δηλώσεις που πρέπει να κάνουν μέσα σε ένα δωδεκαήμερο στον ΕΛΓΑ μέσω των ανταποκριτών που βρίσκονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση από τους Δήμους για τους πολίτες.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διαχρονικά διεκδικεί από το κεντρικό κράτος περισσότερους πόρους από τα…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νικ. Κακλαμάνης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας δημοκρατίας»

Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Νικήτας Κακλαμάνης…