Άρθρο Localit 31 Οκτωβρίου, 2013

Θέρμανση νηπιαγωγείου με …τηγανέλαιο στη Νεάπολη

τηγανέλαιαΤο 14ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, είναι η τέταρτη κατά σειρά σχολική μονάδα που θα θερμαίνεται με βιοντίζελ, το οποίο έχει παραχθεί από την ενεργειακή αξιοποίηση τηγανέλαιων . Ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών,  παρέδωσε σήμερα Πέμπτη, 450 λίτρα βιοντίζελ στους υπεύθυνους του νηπιαγωγείου, τα οποία και αποτελούν μέρος του αποτελέσματος της ενεργειακής αξιοποίησης των τηγανέλαιων  που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Μέχρι σήμερα, από τον Αύγουστο του 2010, οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος στον πρώην δήμο Συκεών και κατόπιν διευρύνθηκε στο νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο ΤΕΙ έχουν παραδοθεί συνολικά περίπου 5.500 λίτρα τηγανέλαιων.

Τα τηγανέλαια συλλέγονται από περίπου 2.000 νοικοκυριά και πάνω από 10 επιχειρήσεις-καταστήματα που συμμετέχουν προς το παρόν στην ανοιχτή εκστρατεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προώθηση και διεύρυνση των δράσεων ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.  Από τον Αύγουστο του 2010 έως και τον Οκτώβριο του 2013 έχουν συλλεχθεί 5.975 λίτρα μαγειρικών λαδιών.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περισσότεροι από 2.000 μικροί μαθητές, συμμετείχαν στις χριστουγεννιάτικες δράσεις του δήμου Χανίων

Σειρά χριστουγεννιάτικων δράσεων διοργάνωσε ο δήμος Χανίων με τίτλο: «Μοιράζομαι τη χαρά», που διήρκεσαν από…

Με μια ματιά 17 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου:

Αίτημα στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη, ώστε να κηρυχθεί η…

Με μια ματιά 16 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν οι κλήσεις στη νέα γραμμή εξυπηρέτησης δημοτών 8001115192

Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης της επικοινωνίας των δημοτών με τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης…