Τρία θέματα έθεσε για συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Ρεκλείτη και τον υπεύθυνο προγραμμάτων Σύρο Κοσκοβόλη που συναντήθηκε χθες στην έδρα της Περιφέρειας με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, την αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καραμάνο.
Θέματα της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση πεδίου συνεργασίας Περιφέρειας- ΕΕΑ και η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου, πέραν των άλλων, έθεσε προς εξέταση και συνεργασία τρία θέματα:
1.Την ευρεία συνεργασία σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών καθώς και την πιστοποίησή τους για την άσκηση του επαγγέλματος.
2.Την χαρτογράφηση των επιχειρήσεων της Αττικής ώστε να αποτελέσει βασικό βοήθημα στους νέους επιχειρηματίες και σε όσους αναζητούν δεύτερες ευκαιρίες για την επιλογή του χώρου και του είδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας που μπορούν να αναπτύξουν με βάση τα χωροταξικά δεδομένα.
3.Την αξιοποίηση για χρήσιμες υποστηρικτικές επιχειρηματικές και κοινωνικές δράσεις, εγκαταλειμμένων ή κενών ακινήτων, δημόσιας ιδιοκτησίας που παραμένουν αναξιοποίητα και παράλληλα αποτελούν εστίες παραβατικότητας και μόλυνσης.
Η Περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσει η συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα υποβολής και υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της αγοράς, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης και της στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια.
Όπως τόνισε η κυρία Δούρου, προέχει να γίνουν συνεργασίες με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς ώστε να τεθούν σε εφαρμογή συγκεκριμένα προγράμματα ευρείας συμμετοχής και υποστήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της απασχόλησης. Ως προς τη χαρτογράφηση των επιχειρήσεων, που λείπει από τις δημόσιες υπηρεσίες, επεσήμανε ότι αποτελεί μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί με όσες δυνάμεις μπορούν να διατεθούν, για να υπάρχει μια συνολική εικόνα του χωροταξικού κορεσμού ή του ελλείμματος των επιχειρηματικών και κλαδικών δραστηριοτήτων. Για δε την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, επεσήμανε τις πρακτικές δυσκολίες προσαρμογής, ιδίως των παλιών επιχειρηματιών για τους οποίους βέβαια θα πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις.