Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2016

«Ταυτότητα» υδάτων κολύμβησης αποκτούν οι παραλίες της Θεσσαλίας

παραλία θεσσαλίαΜε στόχο την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας των ακτών και των υδάτων κολύμβησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας δρομολογούν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η δράση αυτή να είναι έτοιμη να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη την περασμένη Τρίτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του νέου ΕΣΠΑ έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης στις ακτές ολόκληρης της Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας αλλά και στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας μας. Πλέον οι παραλίες αποκτούν «ταυτότητα» μέσω της σήμανσης και της παρακολούθησης (monitoring)η οποία θα γίνεται με σύγχρονα μέσα και μεθόδους σε 103 ακτές της Θεσσαλίας».

Το πρόγραμμα αυτό, όπως έγινε γνωστό συνδέεται άμεσα και με εκείνο της «Γαλάζιας Σημαίας»και αναμένεται να φέρει την προστιθέμενη αξία στις θεσσαλικές ακτές, στις οποίες ήδη η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι πολύ καλή. Πλέον αναμένονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα τεύχη δημοπράτησης για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

Η δημιουργία Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7/ΕΚ, που αφορά στη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και συνιστά μια καινοτόμο προσέγγιση που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και την παροχή χρήσιμων στοιχείων για τη σύγκριση και την επιλογή ακτών κολύμβησης. Η κάθε ταυτότητα παρέχει πληροφορίες για τις φυσικές και γεωγραφικές συνθήκες της ακτής, για τα υδρολογικά χαρακτηριστικά των υδάτων κολύμβησης, καθώς και για την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων ρύπανσης στην περιοχή.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 09 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου από την Αρχαία Ολυμπία: «Η Αυτοδιοίκηση δεν παραχωρεί καμία αρμοδιότητα – Αντίθετα διεκδικούμε περισσότερες, με πόρους και προσωπικό»

Η Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής της Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Στρατηγική παρουσία δίπλα σε κάθε Δήμο – Μήνυμα ενότητας και δράσης για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Η παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο Olympia Forum : «Συγκροτούμε Συμμαχία Ευθύνης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Με ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, ο…