Άρθρο Localit 18 Μαΐου, 2020

Σύστημα Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης στο Αγρίνιο

Σε ανοικτό διαγωνισμό για την  προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα  διαχείρισης 618 θέσεων στάθμευσης συνολικού προϋπολογισμού  170.000,00 €.

Η έξυπνη εφαρμογή προβλέπει τη χρήση ηλεκτρονικών πινακίδων οι οποίες θα πληροφορούν τους οδηγούς για το φόρτο κίνησης των οχημάτων στους δρόμους και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα υλοποιηθεί με αισθητήρες που θα πληροφορούν αν οι θέσεις είναι κατειλημμένες ή όχι.

Όσον αφορά το λογισμικό πληροφόρησης και καθοδήγησης των οδηγών  θα υπάρχει σε κάθε πινακίδα καθώς και σε μία διαδικτυακή εφαρμογή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε είδος συσκευής (κινητά τηλέφωνα, tablets, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές).

Σημαντικά θα είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς με την εφαρμογή του νέου συστήματος, επιτυγχάνεται  μείωση κατανάλωσης καυσίμων, μείωση των διανυόμενων χιλιομέτρων ανά όχημα αλλά και διευκόλυνση των επισκεπτών ως προς την εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

 Όπως τόνισε ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης στην πόλη: «Με το Σύστημα  Ελεγχόμενης Στάθμευσης δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια πόλη  σύγχρονη,  με έξυπνες εφαρμογές  Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι τμήμα της προσπάθειά για μια σειρά έργων  που  αναβαθμίζουν και “χτίζουν”  την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Καταφέραμε  να προγραμματίσουμε  έργα που κάνουν πιο εύκολη  την καθημερινότητα μας. Κάνουμε ένα  ακόμη βήμα στην μεγάλη προσπάθεια για το Αγρίνιο».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Ισχυρή Δημοκρατία – Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ο νέος Κώδικας ενισχύει την λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων»

Με σαφές πολιτικό στίγμα και ξεκάθαρη θεσμική θέση, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας…

Ενδιαφέρουν 15 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων & συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καλεί όλους τους Δήμους της χώρας σε συμβολικό κλείσιμο…

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης