Άρθρο Localit 28 Μαΐου, 2025

Σύσκεψη στο Παρανέστι για τη δρομολόγηση τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής από τη Δράμα έως τη Ξάνθη

Η δρομολόγηση τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής στη διαδρομή Δράμα – Παρανέστι – Σταυρούπολη – Τοξότες – Ξάνθη το αντικείμενο συνάντησης εργασίας ποπυ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Παρανεστίου με την συμμετοχή βουλευτών, του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Τ. Τοψίδη, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη στήριξή τους για την αξιοποίηση της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής με στόχο την ανάπτυξη θεματικού και βιώσιμου τουρισμού, που θα αναδείξει τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.

Στην συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα αναλάβει τον σχεδιασμό και υλοποίηση των επόμενων βημάτων για την δρομολόγηση τουριστικού τρένου.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Παρανεστίου τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η περιοχή μας αποτελεί μοναδικό τόπο φυσικής ομορφιάς και αυθεντικότητας, και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής και με τουριστικό χαρακτήρα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για όλη την ευρύτερη περιοχή. Στόχος μας λοιπόν είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε νέα πνοή στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, δημιουργώντας το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο δήμος Παρανεστίου θα συνεχίσει να εργάζεται ενεργά για τη στήριξη δράσεων που προάγουν την εξωστρέφεια, την περιφερειακή συνεργασία και την αειφόρο ανάπτυξη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εκδήλωση για την εξέλιξη του «Βρώσιμου Δάσους»

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά στην ανάδειξη του «Βρώσιμου Δάσους» της Νεάπολης μέσα από ειδική εκδήλωση…

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…