Άρθρο Localit 26 Ιουλίου, 2019

Συνεργασία περιφέρειας Κρήτης και οικολόγων ευρωβουλευτών για την προστασία των ζώων

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκαν σήμερα ο ευρωβουλευτής Καθ. Klaus Buchner καθώς και δύο πρώην ευρωβουλευτές ο Stefan Eck και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στο πλαίσιο αποστολής τους στην Κρήτη για την ευαισθητοποίηση στην προστασία των ζώων.

Οι ευρωβουλευτές ανέλυσαν την στόχευση τους για την ευζωία των ζώων σε όλη την Ευρώπη και τόνισαν ότι θέλουν τη συνεργασία της περιφέρειας και των τοπικών αρχών για την περαιτέρω αναβάθμιση της στην  Κρήτη.

«Η αποστολή μας έχει στόχο την ευαισθητοποίηση στα θέματα που αφορούν την καλή μεταχείριση των ζώων. Θέλουμε την συνεργασία με την περιφέρεια και το υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης ώστε να προχωρήσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης των στειρώσεων και με τη συμμετοχή των κτηνιάτρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη με ευρωπαϊκά κεφάλαια», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ο καθηγητής Μπούχνερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική συζήτηση και την στάση αποδοχής στην συνεργασία που επέδειξε ο κύριος Αρναουτάκης. Τόνισε δε πως θα υπάρχει ένα καλό πλαίσιο συνεργασίας για τη συνέχεια με στόχο να βοηθηθούν οι εθελοντές στο έργο τους. Από την πλευρά του ο Stefan Eck, ο διασημότερος φιλόζωος πολιτικός της Γερμανίας, δήλωσε έτοιμος να υποστηρίξει την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την περιφέρεια Κρήτης θα συνεργαστεί και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας φιλοζωικών σωματείων παραβρέθηκε η Μαρία Χουστουλάκη.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…