Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2014

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ ξεκινά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μόσχα Πανεπιστήμιο ΛομονόσοφΣτη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, ένα από πιο ιστορικά και σημαντικά πανεπιστήμια της Ρωσίας, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Πρώτο βήμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ»  όπως σημειώνεται, αποτελεί η διενέργεια ενός διαδικτυακού διαγωνισμού που διοργανώνει το ρωσικό πανεπιστήμιο (σχετ. ιστοσελίδα www.philol.msu.ru/~olymp/) στον οποίο συμμετέχουν μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου όχι μόνον της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και των υπόλοιπων χωρών-μελών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ερωτήσεις αυξανόμενης δυσκολίας σχετικές με τη μυθολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την ορθοδοξία, τη γεωγραφία, καθώς και το σύγχρονο περιβάλλον της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων θα υποβληθούν διαδικτυακά και θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή. Οι νικητές που θα προκύψουν, ένας από κάθε μαθησιακό επίπεδο, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν για ένα πενθήμερο, με καλυμμένα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής από χορηγούς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία, τον πολιτισμό, τον φυσικό πλούτο και το σύγχρονο τοπίο της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία της Π.Κ.Μ. με το Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» προέκυψε μέσα από τις γόνιμες  επαφές των δύο πλευρών που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας τον προηγούμενο Μάρτιο και μέσα από  διαρκή  επικοινωνία με την Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ Ξένια Κλίμοβα. Η προβολή και οι ανακοινώσεις για τη διενέργεια και το περιεχόμενο του διαγωνισμού έχουν ήδη λάβει μεγάλη δημοσιότητα σε διάφορα ρωσικά blogs, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…