Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2020

Συμβολική κατάληψη στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με βασικό αίτημα να μην κλείσει η βιομηχανία και τα μεταλλεία.
Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στις 7.00 το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία κατέλαβαν τις εισόδους και δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους να περάσουν στο εσωτερικό. Ζητούσαν μάλιστα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό.
Λόγω της απουσίας όμως του Περιφερειάρχη από τη Λαμία συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλία Σανίδα και συζήτησαν μαζί του το θέμα του εργοστασίου, του επέδωσαν τα ψηφίσματα και αποχώρησαν κατά τις 10.00 το πρωί.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο πηγαίνει ολοταχώς για κλείσιμο μέσω της μείωσης της παραγωγής και της απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι στις 13 του μήνα οργανώνουν δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και ζητήθηκε η στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς.
Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στη Λάρυμνα όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, θα βρεθεί και θα μιλήσει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…