Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2023

Συμμετοχή του Δήμου Περιστερίου στην Ώρα της Γης

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία Ώρα της Γης, που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης του πλανήτη μας.

Ο δήμαρχος  Ανδρέας Παχατουρίδης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες Περιστερίου, αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, να σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα –την Ώρα της Γης– συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Η κλιματική κρίση αποτελεί το σύμπτωμα της μη βιώσιμης σχέσης που διατηρούμε μέχρι σήμερα με τη φύση. Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ξανά ζωή ενώσουμε τις φωνές και τις πράξεις μας για μία ώρα, τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.

Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως τα είδη έχουν μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει καθημερινότητά μας με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκου «Χαλικάκι» θα προχωρήσει ο δήμος Ηλιούπολης

Στη βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκου «Χαλικάκι» θα προχωρήσει ο δήμος Ηλιούπολης. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χανίων: Ξεκίνησε η τοποθέτηση νέου έξυπνου συστήματος φωτεινής σηματοδότησης στα κεντρικά σημεία της πόλης

Ο δήμος Χανίων ξεκίνησε την τοποθέτηση του νέου συστήματος της έξυπνης φωτεινής σηματοδότησης στα κεντρικά…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος κανονισμός για ασφαλή κινητικότητα των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων από τον δήμο Βαρκελώνης

Στόχος για το 2050 είναι το “Όραμα 0” : μηδέν θάνατοι και μηδέν σοβαροί τραυματισμοί με μακροπρόθεσμες…