Άρθρο Localit 18 Οκτωβρίου, 2015

Στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης για κρασί και λάδι από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

λάδιΞεκινά από αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από τη Ζάκυνθο ,η σειρά συναντήσεων/εργαστηρίων που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 ,στο πλαίσιο της «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» για την εξειδίκευση δράσεων της περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ειδικότερα σε αυτή τη φάση η διαβούλευση αφορά σε 2 προϊόντα: το λάδι/ελιά και το αμπέλι/οίνο, και σε όλο το φάσμα της «αλυσίδας αξίας» τους, δηλαδή την παραγωγή, την μεταποίηση- τυποποίηση, τα υπό- και παρά-προϊόντα, την προώθηση-μάρκετινγκ και εξωστρέφεια των προϊόντων αυτών.

Στόχος είναι να διασυνδεθεί η παραγωγή των προϊόντων αυτών με την έρευνα και την καινοτομία, να προκύψουν συνεργασίες με τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα ώστε να δημιουργηθούν ενδεχομένως προϊόντα με νέα προστιθέμενη αξία, με κατάληξη τη διαμόρφωση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Στις συναντήσεις θα υπάρξουν ολιγόλεπτες εισηγήσεις ακαδημαϊκών/ερευνητών/επιστημόνων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους επιχειρηματίες, παραγωγούς και άλλους εμπλεκόμενους σε κάθε κλάδο.

Τα εργαστήρια που θα διαρκέσουν ως τις 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκτός από τη Ζάκυνθο, και σε Κεφαλλονιά, Λευκάδα, και Κέρκυρα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…