Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2025

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσονται 107 προτάσεις για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών

Το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν και πληρούσαν τα κριτήρια για τη «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» σε όλη τη χώρα, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.
Όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για 107 προτάσεις, ύψους 41.224.054,39 ευρώ, οι οποίες κατατέθηκαν από δήμους, περιφέρειες και ιερές μονές.
Σημειώνεται, πως στην αρχική Υπουργική Απόφαση (Οκτώβριος 2024) είχαν εγκριθεί 64 προτάσεις, ενώ με αυτή τη νέα Υπουργική Απόφαση εγκρίνονται ακόμη 43, μετά την εμπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης και της Επιτροπής Ενστάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, έργα για τη δημιουργία ή και την ανάδειξη μονοπατιών στα Αστερούσια της Κρήτης, στην Κάλυμνο, στη Φολέγανδρο, σε δήμους της περιφερείας Πελοποννήσου, σε δήμους της περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και σε νησιωτικούς δήμους και πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τα υπουργεία στόχος του έργου είναι η δημιουργία και η ανάδειξη ενός εκτεταμένου δικτύου πεζοπορικών μονοπατιών, το οποίο εκτείνεται σε όλη την επικράτεια, συμβάλλοντας στη διατήρηση και στην προστασία της υπαίθρου, της φυσικής, αλλά και της πολιτισμικής κληρονομιάς.
Η Δράση έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και, ειδικότερα, στον ‘Αξονα 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» του ‘Αξονα «Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης», με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης και χρηματοδότησης τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Λέσβου: Πακέτο έργων ύδρευσης ύψους 2,11 εκ. ευρώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Σημαντικά έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 2,11 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει η ΔΕΥΑ Λέσβου με στόχο την…

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο Απ. Τζιτζικώστα ζητά ο Κ. Πελετίδης για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που θα…

Ενδιαφέρουν 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν κουρέματα σε άστεγους και άπορους πολίτες στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα

Δράσεις για δωρεάν κουρέματα για αστέγους και ευάλωτους πολίτες διοργανώνουν οι  Δήμοι Θεσσαλονίκης  και Καβάλας…