Άρθρο Localit 06 Φεβρουαρίου, 2018

Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Ι.Ν. το έργο ανάδειξης της Παλαιόπολης Κέρκυρας

Με στόχο την αποκατάσταση, την συντήρηση και τη διατήρηση των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στα Ιόνια νησιά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέταξε, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ, μετά από έγκριση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και την αποκατάσταση μνημείων από τα βυζαντινά χρόνια της Παλαιόπολης της Κέρκυρας, καθώς και τη διαμόρφωση και διασύνδεση των ιστορικών χώρων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, εντάχθηκε το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του τμήματος της Νότιας πτέρυγας, του Ν.Α. Πύργου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή «Στρατιά», που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1915. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, εντάχθηκε το έργο της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και των υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, καθώς και οι δαπάνες για την υποστήριξη, των αναγκαίων μελετών, με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, ενώ εξίσου εντάχθηκαν και τα απαιτούμενα για την σύνταξη τευχών δημοπράτησης εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων και υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

«Η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας», ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα, στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενεργειακή μετάβαση εξασφάλισε ο δήμος Χαλανδρίου

Στις 20 από 110 προτάσεις που υπέβαλαν 23 χώρες της ΕΕ, επιλέχθηκε για χρηματοδότηση, η…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αστυπάλαια: Επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά ζητά η δηματική αρχή

Την αύξηση προσεγγίσεων πλοίων  στην Αστυπάλαια ζητούν οι κάτοικοι του νησιού και η δημοτική Αρχή. Ο…