Άρθρο Localit 29 Μαρτίου, 2020

Στο 1110 συμβουλευτική υποστήριξη για ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους

Από αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου μια νέα υπηρεσία θα παρέχεται στους πολίτες από το 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και απευθύνεται στους ασθενείς με άνοια, τους συγγενείς και τους φροντιστές τους.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής παρέχονται συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που ανακύπτουν στη καθημερινότητα των ασθενών με άνοια, απαντήσεις σε ερωτήματα του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος (συγγενών, φροντιστών, γειτόνων κ.λ.π.) καθώς και επίλυση ιατρικών αποριών που μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.

Η υπηρεσία στελεχώνεται με έμπειρους ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και λειτουργεί συνεχώς 365 ημέρες το χρόνο. Επιπλέον, οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” καθώς και το προσωπικό των συμβουλευτικών σταθμών για την Άνοια που λειτουργούν εντός των δήμων, μπορούν να παραπέμπουν τους δημότες που χρήζουν αυτής της υποστήριξης στο τηλεφωνικό κέντρο 1110.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πειραιά: «Ημέρα Ποδηλάτου» για παιδιά

Αθλητική δράση για παιδιά με τίτλο «Ημέρα Ποδηλάτου» διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της…

Ενδιαφέρουν 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τρικκαίων: Συλλογική προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ενόψει Πάσχα

Την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής προσφοράς ανέδειξαν δράσεις φορέων και συλλόγων στα…

Με μια ματιά 08 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Β. Τζουμέρκων: Δημιουργική συνεργασία μαθητών και καλλιτεχνών

Στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων έλαβε χώρα μια ξεχωριστή καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση που έφερε τη…