Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2022

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Εμπλουτίζεται και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται ο στόλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος θα προχωρήσει στην αγορά επτά νέων οχημάτων, καθώς η απόκτησή τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Και τα επτά θα είναι ηλεκτροκίνητα, ώστε να μεγαλώσει το θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης και παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας πλήρης σταθμός για τη φόρτισή τους.

Μάλιστα, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα δημιουργηθεί στο Ηράκλειο, αφού δρομολογείται η κατασκευή περισσότερων σταθμών φόρτισης σε στρατηγικά σημεία της πόλης, για να μπορούν να κάνουν χρήση οι δημότες για τα δικά τους ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Αναλυτικά, από τον Δήμο θα αποκτηθούν:

  • 2 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα
  • 1 ηλεκτρικό μικρό φορτηγό κλειστού τύπου
  • 1 ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων
  • 1 ηλεκτρικό όχημα καθαριστικό δρόμων
  • 1 ηλεκτρικό λεωφορείο
  • 1 ηλεκτρικό φορτηγό απορριμματοφόρο

«Ο Δήμος κάνει την αρχή και προσπαθεί να δώσει το παράδειγμα της μετεξέλιξης για το πώς πρέπει να μετακινούμαστε στο μέλλον», είπε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και συνέχισε: «Η ηλεκτροκίνηση είναι μια λύση για να απαντήσουμε στο πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας, περισσότερο όμως στην κλιματική αλλαγή που συντελείται στον πλανήτη. Πόσο μάλλον όταν, παράλληλα, ενισχύουμε την υποδομή του δήμου, αυξάνουμε τις υπηρεσίες προς τον δημότη και βελτιώνουμε τον χρόνο ανταπόκρισης στα προβλήματα».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 21 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των ψηφιακών…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ Ανατολικής Σάμου και Δοξάτου

Οι Δήμοι Ανατολικής Σάμου και Δοξάτου Δράμας υπέγραψαν, την Τρίτη 4 Αυγούστου, πρωτόκολλο αδελφοποίησης κατόπιν…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ ... 03 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας: Νέο Δίκτυο ΟΤΑ για την ανάδειξη της Βιομηχανικής Κληρονομιάς

ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ και ΕΛΛΕΤ για τη δημιουργία Δικτύου ΟΤΑ Βιομηχανικής Κληρονομιάς- Από τα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά…