Άρθρο Localit 13 Σεπτεμβρίου, 2019

Στη Νάξο η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Στη Νάξο  πραγματοποιείται φέτος, από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, η 12η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» ιδρύθηκε το 2008 με κύριο στόχο τη συμβολή στην προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. Το τελευταίο διάστημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σχεδιάζει και προτείνει την υλοποίηση νέων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού τα οποία έχουν ως στόχο την ένταξη των μνημείων στο κέντρο της ζωής, της επιχειρηματικότητας, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Εφέτος το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει επιλέξει τη Νάξο, η οποία είναι ένας ιδανικός τόπος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, καθώς συγκεντρώνει με μοναδικό τρόπο την ιστορική μνήμη όλων των εποχών πάνω της, έχει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, και φημίζεται ιδιαίτερα για τα τοπικά της προϊόντα και τον πλούσιο πρωτογενή τομέα της.

Για το σχεδιασμό της Πολιτιστικής Διαδρομής της Νάξου το Σωματείο έχει ήδη αναθέσει τη μελέτη αναπτυξιακού σχεδιασμού και marketing.

 Η μελέτη θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα γίνει στο Δημαρχείο στις 21 Σεπτεμβρίου από 09:00 – 16:00, και θα προσφερθεί στους κατοίκους και τις αρχές του νησιού, με προοπτική την ένταξη του προγράμματος στο επόμενο Ε.Σ.Π.Α. που αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

Τις υπόλοιπες μέρες τα 400 μέλη του Σωματείου που επισκέπτονται τη Νάξο θα ξεναγηθούν σε χώρους που προτείνεται να ενταχθούν στη διαδρομή. Την επίσκεψη θα διανθίσουν δύο μουσικά δρώμενα, ανοικτά και στο κοινό.

 Στα Ύρια, 19 Σεπτ. και ώρα19:30, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, θα εκτελέσει έργα του κλασικού και ρομαντικού ρεπερτορίου.

Και στις 21 Σεπτ. και ώρα 20:00 στην πλατεία του λιμανιού της Χώρας θα λάβει χώρα ένα δρώμενο με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια. 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους.

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή,  όλου του αιρετού αυτοδιοικητικού προσωπικού.  …