Άρθρο Localit 26 Απριλίου, 2023

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης δημιουργεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Τη σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.

Το κόστος ανέρχεται στα 4.240.644,50 ευρώ και ο κ. Ζορμπάς έκανε λόγο για «έργο ζωής» για την πόλη, το οποίο θα προσφέρει ουσιαστικές λύσεις σε άτομα με αναπηρία, καθώς και στο στενό συγγενικό τους περιβάλλον.

Στόχος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή των ενοίκων της στην κοινωνική και κοινοτική ζωή, αλλά και η ενίσχυση της δυνατότητας αυτονομίας τους, βελτιώνοντας τις καθημερινές δεξιότητες και βοηθώντας να ζήσουν ανεξάρτητα από την οικογένειά τους, αν το επιθυμούν, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τόσο των ενοίκων, όσο και των συγγενών τους.

Στην περιοχή Πευκάκια και σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου, συνολικής επιφάνειας 2.378,59 τμ θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δημόσιο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση, με στόχο την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των φιλοξενούμενων, καθώς και την εξασφάλιση ανεξάρτητης και αξιοπρεπούς διαβίωσης με ενεργή ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος» του Ευθύμη Βαρλάμη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

53 έργα παρουσιάζονται στη Bibliotheca Alexandrina με τη συμβολή διεθνών και ελληνικών φορέων, μεταξύ των…

Διαδρομές ... 04 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Βοΐου παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2025–2026

Ο Δήμος Βοΐου υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, με εκδηλώσεις σε…

Ενδιαφέρουν 03 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκπαιδευτική Ημερίδα της ΚΕΔΕ και ΠΕΤΑ Α.Ε. για τη Διαχείριση Κινδύνων & Κρίσεων

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, την ΠΕΤΑ Α.Ε.…