Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2016

Σημαντικές καταστροφές σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες από την ανομβρία

klimaΤην αποζημίωση των γεωργών των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν καταστραφεί σε σημαντικό ποσοστό, ζητά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για το θέμα εστάλη σήμερα σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, από από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο οποίος ζητά από τον υπουργό να εξετάσει ευνοϊκά τη δυνατότητα αποζημίωσης των παραγωγών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία, λαμβάνοντας υπόψη και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο κ. Ζαννετίδης αναφέρεται στις σοβαρές επιπτώσεις της ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της πρωτογενούς παραγωγής και την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων στην περιοχή.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό την απόγνωση των παραγωγών της Ρόδου για τις καταστροφές που προκαλούνται από τα ελάφια στις καλλιέργειές τους, με την έκκληση να επισπευστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας, η οποία ψηφίστηκε, σχετικά με τις αποζημιώσεις στους αγρότες για τις ζημιές που προκαλούνται από τα άγρια ελάφια (Dama Dama) στο νησί της Ρόδου.

Η επιστολή κοινοποιείται, επίσης, στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, τους βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον ΕΛΓΑ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…